Privatna arhiva
Rukomet

Igor Šulović novi trener ŽRK ‚‚Jagodine"

Pančevo, Pet, 29/07/2016 - 11:58
Tanja MarinPANČEVO - Rukometni trener Igor Šulović, dosadašnji prvi strateg Ženskog rukometnog kluba ‚‚Pančevo" i osvajač Kupa Vojvodine sa Železničkim rukometnim klubom ‚‚Dinamo", novi je trener Ženskog rukometnog kluba ‚‚Jagodina". Nekadašnji vicešampion Srbije prošle sezone je ispao u Super B ligu, pa su angažovali mladog pančevačkog stručnjaka kako bi se klub vratio na staze stare slave.

Prelazak Šulovića iz Ženskog rukometnog kluba ‚‚Pančevo" u ‚‚Jagodinu" desio se neočekivano, a dve strane su veoma brzo postigle dogovor.

- Sve oko mog prelaska u ‚‚Jagodinu" se desilo veoma brzo, a mogu da kažem da nisam planirao niti očekivao da ću ovog leta otići iz ‚‚Pančeva". Ipak, to je veoma ozbiljan klub, sa velikom tradicijom, koji je pre dve sezone bio vicešampion Srbije i osvajač Kupa Srbije, zbog čega mi je velika čast što ću sa klupe predvoditi ovaj tim. Ovim angažmanom se isplatio sav moj uloženi trud i rad, rekao je Šulović.

Još uvek nije poznat konačan sastav Super A i Super B ženske rukometne lige, a kako postoji mogućnost da dva kluba istupe iz Super A lige, postoje šanse da se ekipa ‚‚Jagodine" naredne sezone takmiči u Super A ligi.

- U narednih nedelju dana trebalo bi da saznamo da li ćemo se naredne sezone takmičiti u Super A ili Super B ligi. Ukoliko ostanemo u Super B ligi, ambicije kluba su da izbori povratak u elitno takmičenje, a ukoliko se budemo takmičili u najjačoj rukometnoj ligi imamo zadatak da ostvarimo što bolji rezultat. Imamo mladu i veoma talentovanu ekipu, a shodno tome, moje lične ambicije su da postignemo što bolji rezultat i da iz ove grupe talentovanih igračica napravim što više ozbiljnih rukometnih imena. Za sve to će mi biti potrebno i dosta sreće, jer u ovakvim okolnostima i na ovom nivou dosta zavisi i od sreće. Novi, mladi sastav i novim igračicama koje su došle najvažnije je da napravimo pre svega dobru atmosferu i da kvalitetno radimo. 

Kao trener seniorskih ekipa Igor Šulović je znanje sticao u pančevačkim klubovima, koji su, kako ističe, u velikoj meri zaslužni za njegov novi angažman.

- Želim da se zahvalim ‚‚Dinamu" i ‚‚Pančevu", jer su ovi klubovi doprineli mom prelasku klub ovakvog renomea. Zahvalan sam im na šansi koju su mi pružili, a mislim da je presudna bila prošla sezona, kada sam se vratio ženskom rukometu i sa ekipom ‚‚Pančeva" ostvario zapažen rezultat u Super B ligi, odao je priznanje svojim prethodnim klubovima mladi pančevački trener.

Igor Šulović je karjeru počeo kao trener mlađih selekcija Ženskog železničkog rukometnog kluba ‚‚Dinamo", a predvodio je seniorske timove ŽRK-a ‚‚Dinamo", Rukometnog kluba ‚‚Jedinstvo" iz Kačareva i Ženskog rukometnog kluba ‚‚Pančevo". 

T. M.
MarketingNajnovije vesti