Foto: KK Mladost
Sport

KARATE: Dve medalje za takmičarke pančevačke „Mladosti" na „Zlatnom pojasu"

Izvor: 
T. M. Ned, 15/04/2018 - 09:39

Najprestižniji  turnir na prostorima Balkana, „Zlatni pojas“, koji se po 47. put održao u Čačku, sakupio je preko 1000 takmičara iz 130 klubova iz Srbije i zemalja u okruženju. Na programu su bila takmičenja deca do 14 godina, dok će se sledeće nedelje će se održati turnir za starije kategorije.

Nastupili su skoro svi kandidati za Balkansko prvenstvo, koje se održava u Beogradu za dve nedelje. Osvajači medalja na državnim prvenstvima su ukrstili rukavice u cilju što boljih priprema za Balkansko prvenstvo i osvajanje ovog prestižnog turnira.

Nastupila su četiri takmičara „Mladosti“, koji su osvojii dve medalje.

Žunić Sara se okitila zlatnom medaljom , pobedivši sve svoje protivnice, a Đurđević Tara srebrnom. Nedostajalo je malo sportske sreće u finalu.

Obe su dokazale, da su zaslužile poziv selektora za Balkansko prvenstvo. Inače prošle godine na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu Tara je osvojila drugo, a Sara treće mesto.

Prava je šteta što na kupu nije nastupila Ivanović Dejana, koja je prvakinja Srbije i nastupiće na Balkanskom prvenstvu, ali mora da se oporavi od povrede nosa koju je zadobila na prvenstvu Srbije.

Na turniru su nastupili i Pantelić Mihailo i Stanojković Luka, imali su dobre borbe, ali su zbog jake konkurencije ostali bez medalje.Marketing

Najnovije vesti