Sport

KARATE: Sedam medalja za pančevačku „Mladost" u Somboru na Prvenstvu Srbije

Izvor: 
M. T. Pon, 02/04/2018 - 10:06

 

Posle kvalifikacija sa prvenstva Banata i Vojvodine, takmičari „Mladosti“ su nastupili na Prvenstvu Srbije, za decu do 14 godina, koje je održano u Somboru, 31. marta u katama i 1. aprila u borbama.

Mladost je imala svoje kvalifikovane takmičare u oba takmičarska dana.

Prvog dana bronzanu medalju u katama za devojčice rođene 2006. godine,  osvojila Pap – Marković Nataša, a četvrto mesto su osvojile  Petrović Katarina i Dragičević Milica, među devojčicama rođenim 2007. Godine u apsolutnoj kategoriji. Milica ima plavi pojas, ali se takmičila u apsolutnoj kategoriji, među devojčicama sa braon i crnim pojasom i za malo joj je izmakla medalja.

Na prvenstvu su nastupili muški kata tim poletaraca u sastavu Šušak Đorđe, Popov Aleksa i petković Lazar i ženski kata tim poletarki u sastavu Jovanov Maša, Lepedat Sara i Terzić Una. U pojedinačnim nastupima nastupile su sestre Arađanin Nina i Sara, štrbac Nađa i Amanović Milica, ali su zbog veoma jake konkurencije ostali bez medalje,

Drugog takmičarskog dana su nastupili takmičari u borbama.

Zlatnu medalju je osvojila Ivanović Dejana u kategoriji borbe za devojčice rođene 2007. godine. Ovo je njen debi na velikim takmičenjima i ona je pokazala da je spremna za njih. Sve mečeve, pojedinačno i za ekipu je rešila u svoju korist.

Srebrnu medalju su osvojile sjajne ženske nade u borbama. Do finala su imale četiri meča, ali su u finalu izgubile od odlične ekipe Lazareva. Ze ekipu su nastupile; Đurđević Tara, Žunić Sara, Todorović Miljana i Romanov Miljana.

Bronzane medalje u pojedinačnim mečevima u borbama su osvojile: Žunić Sara, među devojčicama rođenim 2006. godine, Đurđević Tara, 2006. godište, Todorović Miljna i Pečenica Lara, među devojčicama rođenim 2005. Godine.

Četvrto mesto je osvojio tim pionira u borbama: Bracanović Nikola, Vlahović Dušan, Milutinović Miloš i Petković Lazar. Prava je šteta, medalja im je izmakla za jedan poen.

Odlično su se borili i prezentovali svoj klub, iako nisu osvojili medalje: Pantelić Mihailo i tim pionirki u borbama u sastavu: Stefanović Sofija, Ivanović Dejana, Dragičević Milica i Đurković Andrea.

Takmičare „Mladosti“ očekuje Balkansko prvenstvo za decu do 14 godina, koje se održava u Beogradu od 27. do 29. aprila. Na potezu je selektor reprezentacije Srbije.
MarketingNajnovije vesti