Dizači tegova
Sport

Kup Srbije u poverliftingu: Dva zlata za pančevačke dizače

Izvor: 
F. V. Sre, 29/08/2018 - 09:15

Proteklog vikenda održano je drugo poverlifting „triatlon“ takmičenje ove godine gde su takmičari nastupali u sve tri discipline poverliftinga, čučanj, benč pres i mrtvo dizanje, a pančevački takmičari osvojili su dve zlatne medalje.

Kup Srbije koji je održan u Beloj Palanci proteklog vikenda okupio je popriličan broj dobrih dizača. Organizator ove manifestacije bio je lokalni klub „Kimit“ pod pokroviteljstvom Poverlifting saveza Srbije. Organizacija takmičenja bila je na visokom nivou. Takmičari su nastupali na novim dizačkim podijumima koja je bila opremljena najsavremenijom opremom marke „Eleiko“ koja je vodeća kompanija u proizvodnji takmičarske opreme za dizanje tegova.

Klub dizača tegova Dinamo predstavljali su Marko Šulja i Strahinja Šiškov. Mladi kadeti dizači zablistali su na sceni i u popriličnoj meri zaokupirali sve prisutne. Takmičare je predvodio predsednik kluba Filip Vlajić.

„Zadvoljan sam nastupom Dinamovaca. Momci su pokazali svoje kvalitete onda kada je to najpotrebnije. Marko je nastupio u težinskoj kategoriji od 93 do 105 kg telesne težine dok je Strahinja takmičio u kategoriji preko 105 kg. Momci su zauzeli najviši plasman i oborili su nacionalne kadetske rekorde u svojim težinskim kategorijama. Jedan ovakakv poduhvat ne bio bio kompletan da nije naših mladih licenciranih poverlifting trenera – stručnjaka Stefana Drpe i Kristine Cvjetićanin koji su zaslužni za rezultat ova dva momka.“

Naredno takmičenje koje očekuje takmičare K.D.T „Dinamo“ je Otvoreno prvenstvo Beograda u benč presu, gde će naš klub svakako imati predstavnke.

 
MarketingNajnovije vesti