• Marko Milanović osvojio četiri medalje na Šampionatu Srbije u šahu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Šampionat Srbije u šahu za igrače do 18 godina završen je protekle nedelje u Kragujevcu. Trajao je punih deset dana, a sastojao se od tri Prvenstva, u brzopoteznom (Blitz), ubrzanom (Rapid) i standardnom šahu, a jednog prepodneva održano je i takmičenje u rešavanju šahovskih problema. Konkurencija je bila veoma jaka, učestvovalo je više od 200 najboljih mladih šahista iz svih krajeva zemlje.

    Devetogodišnji Marko Milanović, osvajač sve tri titule prvaka Srbije prošle godine, ove sezone u svim kategorijama takmičio se protiv starijih od sebe. Osim toga, Marko se po prvi put oprobao i u rešavanju šahovskih problema, takođe protiv starijih od sebe.

    Uprkos tome, rezultat koji je mladi Pančevac ostvario je nezabeležen do sada. U sve četiri discipline Marko je kao mlađi u grupi osvojio jedno od prva tri mesta na Šampionatu Srbije. U brzopoteznom šahu osvojio je prvo mesto čime je odbranio titulu prvaka naše zemlje i u konkurenciji starijih od sebe, u ubrzanom šahu sa najvećim brojem poena i ostvarenih pobeda podelio je prvo mesto dok je po dodatnim kriterijumima drugi, u standardnom šahu osvojio je drugo mesto, dok je u rešavanju šahovskih problema treći.

    Time je osvajanjem sve četiri medalje na Prvenstvu Srbije dodatno digao lestvicu uspeha započetu još pre dve godine osvajanjem prve titule prvaka Srbije, takođe i tada kao jedan od najmlađih na Prvenstvu.

    Šampionat Srbije u šahu za igrače do 18 godina završen je protekle nedelje u Kragujevcu. Trajao je punih deset dana, a sastojao se od tri Prvenstva, u brzopoteznom (Blitz), ubrzanom (Rapid) i standardnom šahu, a jednog prepodneva održano je i takmičenje u rešavanju šahovskih problema. Konkurencija je bila veoma jaka, učestvovalo je više od 200 najboljih mladih šahista iz svih krajeva zemlje.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport