Šah

Marko Milanović osvojio prestižni turnir ‚‚Nove nade šaha"

Pančevo, Pet, 24/06/2016 - 11:47
Tanja Marin


Četvrtu godinu za redom udruženje ‚‚Živojin Mišić” iz Beograda organizuje prestižni pozivni turnir najboljih mladih šahista Srbije, većinom osvajače pehara i medalja sa Državnog prvenstva pod nazivom ‚‚Nove nade šaha”. Na svečanu manifestaciju, kao i prošle godine, pozvan je Marko Milanović, trostruki kadetski prvak Srbije. Odličnim partijama mladi Pančevac je sa 6 poena iz 7 partija zauzeo prvo mesto.

Ovo elitno takmičenje, održano u Svečanoj sali Centralnog doma Vojske Srbije u Beogradu, svake sezone pomera granice, kako u organizaciji šahovskih turnira, tako i po broju i fondu nagrada za učesnike, o čemu govori i činjenica da su partije igrane na elektronskim tablama i direktno prenošene na preko Interneta. 

Tempo igre je bio 10 minuta po igraču sa bonifikacijom 5 sekundi po potezu, a Marko se takmičio sa dve godine starijima od sebe, najboljima u državi. Međutim, činjenica da je ponovo bio najmlađi mladom Pančevcu nije smetala da i ovaj put ostvari izvanredan rezultat - sa Aleksandrom Savićem, zvaničnim kadetskim prvakom Srbije od pre dve godine, Marko je podelio prvo mesto. Obojica su iz 7 partija osvojili po 6 poena, čak 2,5 više od trećeplasiranog, pa je organizator odlučio da zanemari dodatne kriterijume i nagradi ih potpuno jednako. 

Time je osim pehara i medalje Marko osvojio i specijalni poklon - premijum članstvo za vodeći svetski stručni sajt o šahovskim otvaranjima. Ovom nagradom trostruki kadetski prvak Srbije grada dobio je priliku da još više unapredi svoju igru pred velika takmičenja koja mu predstoje. On će braniti boje naše zemlje na Evropskom prvenstvu, a zatim i na međunarodnom Internet meču Reprezentacije Srbije, zakazanom za 17. septembar.

 

 
MarketingNajnovije vesti