• „Matorci“ u Starčevu igrali ragbi

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U subotu, 7. avgusta, po  trinaesti put u okviru Dana Starčeva održan je međunarodni ragbi turnir veterana. Ove godine u Starčevu su stigli „matorci“ iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Norveške, Italije i Srbije.

    Prvi meč na turniru odigrale su devojke protiv ekipe „korpulentnijih“ momaka.  Ekipa „korpulentnih“ je sastavljena od sedmorice najtežih igrača iz svih ekipa, a donja granica za ulazak u ekipu bila je 135 kg.
    iako je rezultat u drugom planu treba napomenuti da je ovog puta presudila gracioznost i brzina devojaka koje su odnele pobedu.

    Sve utakmice posle otvaranja su bile prava prilika za sve istinske zaljubljenike u ragbi da uživaju u majstorijama  ovih mladića od kojih su neki ozbiljno zgazili i u osmu deceniju života.

    Utiske sa ovog turnira izneli su i sami gost.

    „Naše druženje i prijateljstvo datira još iz prošlog veka kada smo se takmičili kao seniori,
    posle pauze zbog korone opet smo došli u Starčevo i sreli stare sportske prijatelje što nadam se prija svima“, rekao nam je Bruno Kozina iz Siska (Hrvatska).

    Stanko Lješić iz Stavangera (Norveška) nije krio svoje oduševljenje.

    „Mislim da sam četvrti ili peti put gost na ovim druženjima  u Starčevu, čini mi se da je organizacija ove godine dostigla najviši mogući nivo, Zahvalio bi se domaćinima na svemu i naravno vidimo se dogodine“, rekao je on.

    Aleksandar Lazin iz Vršca kaže kako oni imaju „nesreću“ da je njihov turnir mesec i po posle starčevačkog.

     „Oni svake godine podižu lestvicu u organizaciji pa na taj način primoravaju i nas ostale da damo svoj maksimum. Iskoristio bih priliku da pozovem sve ljubitelje jajolike lopte da dođu na turnir u Vršcu 18.09 koji će se održati u okviru Grožđebala“, kaže je Lazin. 

    Andrija Petrović iz Zenice se zahvalio domaćinima.

     „Pre svega bih se zahvalio domaćinima na pozivu koji nismo mogli da odbijemo, a posle toga i na samoj organizaciji. Po mom skromnom mišljenju ovo je do sada najbolje organizovan turnir u Starčevu i sve čestitke momcima na trudu“, iskren je Petrović.

    „Potrudili smo se da sve bude na visokom nivou“, kaže Radivoj Ćosić, RK Borac, „kao i uvek kada su ovakvi susreti u pitanju svi su pobednici, ne treba zaboraviti da se veteran postaje kada se napuni 35 godina, a ovde su bili momci
    koji imaju preko šezdeset i sedamdeset godina.“

    Igor Tomašić jedan od domaćina nije krio svoje oduševljenje.

    „U veteranskom sportu rezultat je uvek u drugom planu, prava stvar je tzv. treće poluvreme gde se prisaećamo igračkih dana i raznih anegdota sa utakmica druženja putovanja priprema… nadam se da smo kao domaćini ispunili očekuivanja svih gostiju iz Srbije i Evrope“, objašnjava Tomašić.

     

    U subotu, 7. avgusta, po  trinaesti put u okviru Dana Starčeva održan je međunarodni ragbi turnir veterana. Ove godine u Starčevu su stigli „matorci“ iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Norveške, Italije i Srbije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]