Sport

Međunarodni Dan izazova i u Pančevu

Pančevo, Uto, 30/05/2017 - 16:53
Mirjana Marić

U protekle 22 godine naša zemlja je bila uspešan učesnik Dana Izazova. Kroz ovaj program se u ranijim godinama uključivalo preko milion građana iz opština/gradova Srbije koji su, do sada, imali značajne nastupe i u međunarodnoj konkurenciji, Grad Pančevo i ove godine se priključo u organizovanju Međunarodnog Dana Izazova, koji će biti održan 31. maja 2017. godine.

Dan Izazova (Challenge Day) je najmasovnija, tradicionalna, međunarodno priznata i afirmisana manifestacija čiju realizaciju koordinira TAFISA – Međunarodna Asocijacija za Sport za sve. 

Ova planetarna akcija se organizuje sa ciljem animacije što većeg broja građana radi uključenja u rekreativnim aktivnostima sa sportskim i kulturnim sadržajima kroz igru, druženje i zabavu.

Dan Izazova je istovremeno i dan pozitivne, neusiljene atmosfere. To je dan koji kreira samosvest i entuzijazam, dan aktivnog življenja u kojem se ne biraju najsposobniji, dan koji angažuje sve građane bez obzira na pol, uzrast i nivo fizičkih i funkcionalnih sposobnosti, socijalni status i sl.

Suština programa Dana Izazova je međusobno nadmetanje dve, žrebom izabrane, opštine/grada iz iste kategorije, koji će, korišćenjem najraznovrsnijih sportsko-rekreativnih sadržaja, biti uspešniji u iniciranju i pokretanju većeg broja građana na vežbanje i aktivnost.

Pančevo se nalazi u III kategoriji od 100.000 do 250.000 stanovnika i u nacionalnoj konkurenciji protivnik ove godine je Opština Rakovica.

Program koji je Grad Pančevo toga dana pripremio biće održan na različitim lokacijama, plato ispred Gradske uprave od 17-19:30h je rezervisan za mnoge naše borilačke klubove, plesne klubove, klubove koji se bave specifičnim sportovima kao i klubove koji se bave kolektivnim sportovima koji su zastupljeni u našem gradu, u parku "Barutana" PEK „Soko“ je organizovao slobodno penjanje na steni od 17-19h, PD „Jelenak“ od 17-19h (skup ispred Gradske uprave grada Pančeva) organizovao je kružnu turu od 8,5km oko grada Pančeva biciklom, takođe uključene su sve osnovne škole na teritoriji Pančeva i svi fitnes klubovi.

Minimalni zadatak u okviru Dana Izazova je da se svaki građanin bavi određenim sportsko-rekreativnim sadržajem u trajanju od najmanje 15 minuta neprekidno od 08:00-20:00h, pod motom „VRATITE SVOJE ULICE!  VRATITE SVOJU BUDUĆNOST!“ i da tu aktivnost prijavi Gradskoj upravi grada Pančeva - Biljani Mioč na tel. 064/8662290 ili Mirjani Savkov na 069/3353668.



Marketing

Najnovije vesti