• Mladi pančevački šahista vicešampion Evropskog školskog kupa za 2022. godinu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na Cetinju u Crnoj Gori održan je Evropski školsku kup u šahu za 2022. godinu, na kome je grad Pančevo i našu zemlju predstavljao Marko Milanović,višestruki kadetski i školski prvak Srbije i FIDE majstor.

    Nadmetanje je trajalo punih 10 dana, a odziv učesnika je bio rekordan. Učešće su uzeli najbolji mladi šahisti iz više evropskih država, uključujući i grupu iz Indije koja se borila pod zastavom Engleske.

    Višestruki kadetski i školski prvak Srbije FIDE majstor iz Pančeva Marko Milanović dobio je poziv da predstavlja svoju zemlju na ovom prestižnom takmičenju koje se sastojalo od 3 turnira, po sva 3 tempa igre: standard, rapid i blitz.

    Mladi pančevac bio je mlađi u klasi do 15 godina, a dodatna otežavajuća okolnost je što je organizator tu klasu spojio sa najstarijom do 17 godina, što je dovelo do toga da za protivnike većinom ima momke 3 godine starije od njega.

    Međutim, Marka to nije omelo da za svoj grad i svoju zemlju ponovo postigne izvanredan rezultat: na standard turniru rangiran je kao četvrti, na rapid turniru osvojio je prvo mesto do 15 godina (drugo do 17), a svu svoju snagu pokazao je na poslednjem odlučujućem blitz turniru, gde je u najjačoj grupi do 17 godina sa 13 poena iz 14 partija osvojio ubedljivo prvo mesto.

    Pravila su nalagala da ukupnog pobednika određuje što manji zbir pojedinačnih plasmana a u slučaju da je zbir jednak, dodatni kriterijum je plasman na standard turniru. Marko i još jedan takmičar su jedini ostvarili zbir rezultata 6, a po dodatnom kriterijumu mladom pančevcu je pripala srebrna medalja i bogate robne nagrade.

    Time je 14-ogodišnji FIDE majstor Marko Milanović vicešampion Evropskog školskog kupa za 2022. godinu.

     

    Na Cetinju u Crnoj Gori održan je Evropski školsku kup u šahu za 2022. godinu, na kome je grad Pančevo i našu zemlju predstavljao Marko Milanović,višestruki kadetski i školski prvak Srbije i FIDE majstor.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]