Košarka

Nikome nećemo biti lak protivnik

Pančevo, Uto, 16/08/2016 - 14:12
Tanja Marin

PANČEVO, 16. avgust - Prvi tim košarkaškog kluba ‚‚Tamiš" u ponedeljak, 15. avgusta počeo je pripreme za novu sezonu u Košarkaškoj ligi Srbije. Pre devetu sezonu u najvišem rangu domaćeg košarkaškog takmičenja pančevački tim ulazi sa četiri igrača koji imaju potpisane ugovore, dok će ostatak tima biti poznat najverovatnije do kraja avgusta.

Iz tima koji je u prethodnoj sezoni predstavljao ‚‚Tamiš" u Super ligi Srbije za sada su ostali samo Pančevac na poziciji ‚‚plejmejkera" Aleksandar Ilkić i bek-šuter Nikola Simić, dok će situacija sa ostankom ili odlaskom Nemanje Manojlović biti jasnija za sedam dana. U ‚‚Tamiš" su do sada došli Vladimir Veličković i Mladen Vitković iz niškog ‚‚Konstantina". Sa klubom treniraju i igrači koji će sledeće sezone igrati za Košarkaški klub ‚‚Dinamo", Miljan Radenković i Saša Radović

- Osluškujemo tržište i tražimo igrače za koje mislimo da mogu da nam pomognu. Trenutno je situacija takva da većina njih traži inostrani angažman, ali već posle 15., 20. avgusta se te stvari iskristališu, pa ćemo onda i mi što se igračkog kadra tiče znati nešto konkretnije. Što se tiče igrača koji su nastupali za naš tim u protekloj sezoni, svima su istekli ugovori. Postoji mogućnost da sa nekima od njih produžimo saradnju, ali sitacija je na tržišto takva da trenutno ne znam ništa konkretnije o tome, rekao je na početku priprema trener Bojan Jovičić.

Iako kompletan sastav tima još uvek nije definisan, takmičarski cilj ‚‚Tamiša" u ovoj sezoni ostaje isti kao i prethodnih, da bude stabilan član Košarkaške lige Srbije. 

- Ambicije su kod nas neporomenjene. U sitaciji kada nemamo neograničeni budžet ili budžet koji nam garantuje da možemo da pričamo o nekim visokim rezultatskim ciljevima, sigurno da su nam ambicije da budemo stabilni ligaši i naravno uz borbu za visok plasman. Ako nam se ukaže šansa za to, kao što smo u prethodne dve sezone uradili ugrabićemo je. Nećemo bežati od odgovornosti, već devetu godinu smo članovi KLS-a i sigurno kao takvi uvek imamo visoke ambicije, ali trenutno u ligi u kojoj ne znamo ni kako izgleda ni naš tim, ni većina protivničkih ekipa, ne možemo da dajemo nikakve prognoze. Sigurno je da imamo visoke ambicije i sigurno je da nikome nećemo biti lak protivnik. Kada je rezultat u pitanju, mnoge stvari igraju ulogu, ne samo igrački kadar, treba malo i sreće i treba naše igrače da posluži zdravlje, a sa tim smo imali problem u prethodne dve sezone. S druge strane, u nekim situacijama smo imali dosta sreće, tako da ako se poklope kockice možemo da se borimo za visok plasman, ali isto tako nam je cilj da ne ulazimo u neke ‚‚nemirne vode", oceniio je prvi trener ‚‚Tamiša".

Košarkaški klub ‚‚Tamiš" će pripreme obaviti u Pančevu pod budnim okom trenera Bojana Jovičića i novog kondicionog trenera kluba, Pančevca Gorana Popovića. Posle prve faze priprema, tokom koje će igrači raditi na sticanju kondicije i snage za sve izazove u predstojećoj sezoni, a klub na formiranju tima, ‚‚Tamiš" će odigrati između od 9 do 11 pripremnih utakmica, a protivnici će biti poznati u narednom periodu. Sve pripremne utakmice pančevački klub će odigrati u septembru i početkom oktobra. 

Takmičenje u Košarkaškoj ligi Srbije počinje 8. oktobra.

T. M.Marketing

Najnovije vesti