• Novčane nagrade za vojvođanske sportiste

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Novi Sad, 8. juli – Vojvođanski sportisti koji su učestvovali na Evropskim igrama, a koje su se ove godine prvi put održale u Bakuu, vratili su se sa brojnim medaljama, a njihov uspeh, kako u kolektivnim sportovima, tako i individualnim, učinio je sve ponosnim. Vojvodina je oduvek bila rasadnik sportskih talenata, njihovi sjajni rezultati još jednom su to i pokazali. Anju Crevar, Ivanu Jandrić, Vladana Mitrovića, Rogac Dragoljuba, Sulc Kristiana, Marka Tubića, Domović – Bulat Dušana, Dejana Majstorovića, Marka Savića i Ždero Marka, primila je danas pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić koja im je ovom prilikom čestitala i uručila rešenja o novčanim nagradama za doprinos afirmaciji sporta u AP Vojvodine.

    „Svakim zaveslajem, svakim košem, svakim golom i zahvatom vojvođanski sportisti su na Evropskim igrama u Bakuu, svakodnevno ispunjavali naša srca i zato im se ovom prilikom pre svega zahvaljujem, a potom i čestitam na osvojenim medaljama. Njihov trud, odricanje i naporan rad još jednom su se isplatili, a Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu nagradiće ih ovom prilikom za doprinos razvoju vojvođanskog sporta i to sa po 50 hiljada za sportiste koji su se takmičili u individualnim sportovima i sa po 25 hiljada dinara za sportiste koji su učestvovali u kolektivnim sportovima.

    Osim medalja koje su doneli iz Bakuua, ovi sportisti doneli su nešto još važnije, a to je saznanje da sport u Vojvodini ima svetlu budućnost. Činjenica da su većina njih bili stipendisti Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, ali i nagrađivani priznanjem „Vihor“ pokazuje da smo na vreme prepoznali njihov kvalitet i zbog toga mi je naročito drago. Resorni sekretarijat je u ovoj predolimpijskoj godini izdvojio posebna sredstva za poboljšanje trenažnih uslova za vojvođanske sportiste, a sve u cilju što boljeg njihovog plasmana na Olimpijadi u Riju“, rekla je Marinika Tepić.

    Prijemu nisu prisustvovali Milica Starović koja je na pripremama u Mađarskoj, kao i Nemeš Viktor i Marta Drpa koja je na takmičenju u Japanu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport