Sport

Nove medalje za pančevačke atletske nade

Pančevo, Pon, 23/09/2019 - 10:44
Ivana Vlajovic


U nedelju, 22. septembra, održano je Otvoreno prvenstvo Vojvodine za starije juniore na kom su atletičari AK „Panonije“ iz Pančeva osvojili pet medalja - tri srebra i dve bronze.

Srebrnim medaljama su se okitili Anđela Kićović u disciplini bacanja koplja, Damjan Čikić u trci na 100 metara, ali i predstavnice AK „Panonije“ u štafeti 4*100 metara – Lajči Štrkalj, Milja Ostojin, Jelena Grujičić i Ana Dragojević, koje su se takmičile u konkurenciji sa tri do četiri godine starijim takmičarkama.

U Pančevo su stigle i dve bronze zahvaljujući Lajči Štrkalj, koja je u disciplini bacanja koplja zauzela treće mesto, i Urošu Ostojinu, koji je isti rezultat postigao u trci na 800 metara.

Aleksandar Dugić se sa ovog takmičenja nije vratio sa medaljom, ali je u trci na 400 metara oborio lični rekord u toj disciplini što je bilo dovoljno za šestu poziciju.

Za uspehe mladih atletičara Panonije zaslužni su i treneri Saša Stojilović i Vladan Leu, kao i mentor za disciplinu bacanja koplja, naš rekorder Nenad Milinković iz Smederevske Palanke.
MarketingNajnovije vesti