• Odličan start za pančevačke Fanatike u novoj sezoni prvenstva Srbije u autoslalomu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Sezona je i zvanično počela. Posle puno pomeranja otkazivanja i najava proteklog vikenda vožen je prvi autoslalom u 2021 godini.

    Naši sugradjani iz AMSU Fanatik su prošle godine bili šapioni Srbije u toj disciplini.

    – I šta reći nego – preživeli smo i taj Zaječar. Svojevrsna avantura nesvakidašnja staza puna zakrpa baš kao prosečan put u Srbiji. Nije to ispunjavalo neke osnovne uslove za održavanje jedne ovakve manifestacije, ali na muci se poznaju junaci. Naši Pančevci su bili sjajni a izdvojio se Darko Terzić kojo je nekoliko dana pred trku shvatio da njegov auto neće biti spreman i razmišljalo se da se prva trka preskoči. Kako odustajanje nije opcija u pomoć uskače klupski kolega Aleksandar i pozamljuje mu auto za tu trku, on je seo i zabeležio nestvarne rezultate, ispričali su nam „Fanatici“.

    Darko je osvojio prvo mesto u klasi 5, prvo mesto u konkurenciji juniora i drugo u generalnom plasmanu.

    – Kao što rekoh teška staza. Vibracije koje su se prenosile na automobile dovele su do toga da su se svi šrafovi na automobilima popustili. To su najbolje na svojoj koži osetili Ivan Andjelković i Miloš Janković koji su menjač na Jugu stezali posle svake vožnje, dotezali sve dok nije puko, ali to oopet nije razlog da se odustane. Pomogao im je Petar Bošković koji je uglavio menjač u drugu brzinu i tako su stigli do trećeg i četvrtog mesta u svojoj klasi, objašnjava Aleksandar Isakov.

    Aleksandar isakov imao je malo više sreće. Kod njega je bilo manjih problema oko pregrevanja mašine, ali je na kraju došao drugog mesta u klasi 5.

    Milan Dordjijevski je još jedan fanatik koji se borio za mesto na podijumu. Posle velike borbe završio je na drugom mestu u klasi 1, ali, iako je bilo neizvesno do samoga kraja, njegov punto je izdržao.

    – Na putu do kuće na puntu smo ustanovili da su se točkovi popustili od silnih vibracija, srećom to smo otkrili na vreme i bezbedno stigli kući. Svi ovi rezultati doprineli su da i klubski zauzmemo drugo mesto i odlučno krenemo u odbranu titule prvaka, priča Isakov.

    Rešili su naši sugradjani da ponove uspeh iz prethodne sezone i da pored klupske titule koju jure ponove dobre rezultate i kao pojedinci u svojim klasama.

    Šampionat se nastavlja za dve nedelje na Bukulji, a pre toga Fanatike očekuje gostovanje u Bjeljini gde idu u posetu klupskim prijateljima.

     

     

    Sezona je i zvanično počela. Posle puno pomeranja otkazivanja i najava desio se i taj prvi autoslalom u 2021 godini.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]