Džudisti akademije Jočić
Sport

Odlični nastupi džudoka Akademije Jočić posle polugodišnje pauze

Izvor: 
013info Uto, 22/09/2020 - 18:21

Prethodni vikend bio je više nego uspešan za mlade džudoke Akademije Jočić iz Starčeva. Posle polugodišnje pauze takmičari Akademije Jočić su konačno nastupali na nekom od turnira.
 
U subotu, 19. septembra, u Bugarskom Plovdivu na otvorenom održan je međunarodni turnir na kome je učestvovalo 300 dečaka iz Rumunije, Makedonije, Srbije i domaćina Bugarske.
Petar Novaković je u kategoriji mlađih pionira do 66 kg posle dve pobede i jednog poraza sudijskim preglasvanjem osvojio treće mesto i bronzanu medalju.
 
Sutradan, četrdesetak kilometara dalje u Panđurištu, okupilo se 450 dečaka i devojčica iz Rumunije, Makedonije, Srbije i Bugarse koji su svoje umeće prikazali na sportskom borilištu.
 
Petar Novaković je u kategoriji do 66 kg bio neprikosnoven i osvojio je prvo mesto i zlatnu medalju, a u dogovoru sa trenerom Miroslavom Jočićem takmičio se i u apsolutnoj kategoriji gde je posle poraza u polufinalu, ostvario i pobedu u borbi za treće mesto, tako da se iz Panđurišta vraća sa dva odličja.
 
- Uželeo sam se turnira i takmičenja jer to je jedino mesto na kome se može oceniti naš trud i rad sa treninga, mislim da sam mogao i malo bolje da prođem, ali za prvi izlazak posle 6 meseci sam zadovoljan, rekao je Novaković
 
Akademiju Jočić predstavljala je i Milena Sekulović u kategoriji preko 57 kg mlađih pionirki gde je demonstrirala svoje znanje na najbolji način i posle tri ubedljive pobede osvojila prvo mesto.
 
- Finalana borba sa takmičarkom iz Bugarske koja je od mene teža 15 kg, je bila pravi izazov, ali uz stručne savete trenera Jočića savladala sam je efektnim bacanjem. Nestrpljivo čekam sledeće turnire pre svega zbog takmičenja, ali i zbog susreta sa sportskim prijateljima, rekla je Milena nakon takmičenja.
 
Miroslav Jočić je bio zadovoljan nakon turnira.
 
- Zbog situacije sa Koronom, prošlo je više od pola godine od poslednjeg takmičenja na kome su ova talentovana deca učestvovala. Zahvalni smo naši prijateljima iz Bugarske na pozivu za učešće na ovim turnirima. Doneli smo odluku da povedemo samo Petra i Milenu i to se pokazalo kao pun pogodak, jer su njih dvoje donele četiri medalje u Srbiju. Nastavljamo sa intenzivnim radom u nadi da će i Džudo savez Srbije početi sa organizacijom turnir, rekao je Jočić.
 
 
 
Milena je izjavila: "

MarketingNajnovije vesti