Olimpijske igre

‚‚‚Osvojili smo sve!"

Pančevo, Ned, 21/08/2016 - 00:25
Tanja Marin


Vaterpolisti Srbije dosanjali su san i konačno došli do jedine titule koja im je nedostajala, titule olimpijskog šampiona. Ovom titulom vaterpolisti su objedinili titule evropskog, svetskog i olimpijskog šampiona.

Reprezentacija Srbije je u finalu olimpijskog turnira savladala reprezentaciju Hrvatske rezultatom 11:7 (3:2, 3:1, 3:2, 2:2). Naša reprezentacija je ovu utakmicu dobila pre svega sjajnom odbranom, uspeli su da spreče napade Hrvata sa igračem više, kao i da agresivnom odbranom spreče šuteve sa spoljnih pozicija. Srpski vaterpolisti su odlično koristili napade sa igračem više, raznovrsno su igrali, kreativno, čime su onemogućili hrvatsku odbranu da adekvatno reaguje. U napadu su novi olimpijski šampioni bili izuzetno precizni i u šutu sa distance, a posebno je inspirisan bio mladi Dušan Mandić. Ovakvom igrom vaterpolisti nisu dozvolili protivniku ni da se približi, a kamoli da pomisli da je preokret moguć, jer je naš tim igrao najbolje kada je bilo najpotrebnije i najbitnije. 

vaterpolo.jpg

U finalu najefikasniji u našem timu je bio je Dušan Mandić, koji je postigao četiri gola, Filip Filipović i Duško Pjetlović su postigli po dva pogotka, dok su jedan gol dali kapiten Živko Gocić, Stefan Mitrović i Slobodan Nikić. 

Kvalitet koji ovaj tim poseduje i zajedništvo, predvođeni sjajnim selektorom i strategom Dejanom Savićem, doneo je prvo zlatno olimpijsko odličje od raspada SFRJ-a. Zlatna olimpijska medalja vaterpolista prvo je zlato za naše ekipne sportove na Olimpijskim igrama od 2000. i Olimpijskih igara u Sidneju, kada su odbojkaši poneli titulu olimpijskog šampiona. 

T. M.
MarketingNajnovije vesti