• Pančevački badmintonci osvojili 18 medalja na Prvenstvu Vojvodine

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Proteklog vikenda u Novom Sadu je održano peto Prvenstvo Vojvodine za juniore i sedmo Prvenstvo Vojvodine za seniore, na kojem su među šest klubova učesnika bila i dva pančevačka kluba – „Dinamo“ i „Pančevo“. Oni su ukupno osvojili 18 medalja. Badminton klub „Pančevo“ je sa deset odličja zauzeo drugo mesto u ukupnom plasmanu iza neprikosnovenog Badminton kluba „Novi Sad“ (18 medalja), dok je treće mesto pripalo mlađem pančevačkom klubu, „Dinamu“, pošto su njegovi takmičari osvojili 8 medalja. 

    Badminton savez Vojvodine i badminton klubovi „Novi Sad“ i „Helinathus“ u Sportskoj hali „Beočin“ u Novom Sadu organizovali su Prvenstvo Vojvodine za sve uzrasne kategorije. Osim pančevačkih klubova i dva domaća kluba, na refgionalnom prvenstvu su učestvovali i Badminton klub „Fanatik“ iz Vršca i „Banat“ iz Zrenjanina, a učestvovalo je oko 80 takmičara (50 u konkurenciji juniora i 30-ak u konkurenciji seniora). 

    U konkurenciji seniora i seniorki najuspešnija je bila takmičarka „Dinama“ Bojana Jovanović, koja je osvojila tri srebne medalje: u pojedinačnoj konkurenciji u ženskom dublu sa klupskom koleginicom Anom Gavrilov i u konkurenciji mešovitih parova, u kojoj je do medalje došla u paru sa Ilijom Pavlovićem iz Badminton kluba „Novi Sad“. Srebnu medalju u muškom dublu osvojio je senior „Dinama“ Ognjen Krašna zajedno sa Novosađaninom Igorom Bjelanom. 

    Pančevački takmičari i takmičarke bili su dominantni u najmlađim uzrasnim kategorijama, u uzrastu do 11 do 13 i do 15 godina. U konkurenciji devojčica do 11 godina starosti, Pančevke su osvojile sve medalje. Zlato je osvojila Marija Samardžija (BK „Dinamo“), srebro je pripalo Mioni Filipović (BK „Pančevo“), dok su bronzu osvojile Katarina Vig (BK „Dinamo“) i Maša Aleksić (BK „Pančevo“). U konkurenciji dečaka istog uzrasta u finalu su igrala dva takmičara „Dinama“. Zlato je osvojio Vanja Bokan, dok je Mihajlo Vig „uzeo“ srebro. 

    Finale dečaka u konkurenciji do 13 godina igrala su dva predstavnila „Pančeva“ – Nikola Borka i Viktor Burjan. Nikola Borka je zauzeo prvo mesto, dok je Viktor Burjan bio drugi. Njihova klupska drugarica, Sanja Perić, postala je prvakinja Vojvodine u konkurenciji do 13 godina, srebrnu medalju je osvojila Anđela Vitman (BK „Pančevo“), dok je bronza pripala Nataliji Boharević (BK „Pančevo“). 

    U kategoriji dve godina starijih takmičara, Anđela Vitman je osvojila zlatnu medalju, dok je Sanja Perić morala da se zadovolji srebrnim odličjem. Zlatnu medalju u konkurenciji dečaka do 15 godina osvojio je još jedan takmičar „Pančeva“, Stefan Mijatović.  

    Proteklog vikenda u Novom Sadu je održano peto Prvenstvo Vojvodine za juniore i sedmo Prvenstvo Vojvodine za seniore, na kojem su među šest klubova učesnika bila i dva pančevačka kluba – „Dinamo“ i „Pančevo“. Oni su ukupno osvojili 18 medalja. Badminton klub „Pančevo“ je sa deset odličja zauzeo drugo mesto u ukupnom plasmanu iza neprikosnovenog Badminton kluba „Novi Sad“ (18 medalja), dok je treće mesto pripalo mlađem pančevačkom klubu, „Dinamu“, pošto su njegovi takmičari osvojili 8 medalja. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]