Foto: privatna arhiva
Sport

PANČEVAČKI IRONMAN NA HAVAJIMA: Vladimir Savić se sutra takmiči na Svetskom prvenstvu

Izvor: 
013 info Pet, 13/10/2017 - 15:51

Pančevački triatlonac Vladimir Savić otputovao je na Havaje gde ga u subotu čeka Svetsko prvenstvo u triatlonu. Savić če plivati 3,8 km, voziti bicikl 180 km i trčati ceo maraton - 42, 195 km. Svih 2400 takmičara koji će sutra učestvovati očekuje nesnosna vrućina, verlika vlažnost vazduha i jaki vetrovi. Pravi izazov za ove „čelične ljude". Sa Vladimirom smo razgovarali neposredno pre njegovog polaska na takmičenje.  

Pred tobom je još jedno veliko takmičenje.Šta očekuješ i da li si imao dovoljno vremena da se pripremiš ?  

U ovom trenutku porodica i trenerski posao su mi svakako važniji od mog treninga, ali sam slobodno vreme koje sam imao na raspolaganju iskoristio na najbolji mogući način. Treniram u kontinuitetu vec godinama, decenijama ...  Najveći deo treninga obavio sam ovde, ali sam bio i na pripremama na Tari, u Igalu, Grčkoj, na Kopaoniku. Takođe trke na kojima sam učestvovao su značajan deo procesa pripremae; IM Brazil, Everesting, Berlin maraton... to što sam se kvalifikovao za ovo prestižno takmičenje je uspeh. A ako u subotu pređem liniju cilja, smatraću to velikim uspehom.

Kakva će biti konkurencija i u kojoj disciplini očekuješ najbolji rezultat,a gde će biti najteže?  

2400 najboljih triatlonaca koji su se kvalifikovali za učepće na Svetskom prvenstvu će učestvovati na ovoj trci. Ovo je Meka triatlona i konkurencija nigde nije toliko jaka kao ovde. Sigurno je da će na trčanju biti najteze; uvek i svima je tako.

 

Foto: privatna arhiva
vladimir_savic2.jpg

 Da li sam putuješ na SP i šta ti znači podrška kluba, reprezentacije,grada   

Putujem sam. Mnogo mi znaci podrška porodice i prijatelja. Kada kazem prijatelja mislim i na Triatlon klub Tamiš. Klub skromna sredstva kojima raspolaze treba da ulaže, kao i do sada, u perspektivne mlade takmičare i rad sa mlađim kategorijama. U tom smislu niti očekujem niti dobijam značajnu materijalnu pomož od kluba. Većinu svojih sportskih aktivnosti, uključujući i odlazak na ovu trku finansiram sam. Naravno ne treba zaboraviti da koristim klupske termine za trening na bazenu i da je to značajan deo priprema za ovu trku. Takođe imam podršku i pomoć Planetbike-a, Infoteam-a, Reebok-a, Doltcini-ja, Fit Sporta kada je u pitanju oprema koju koristim na treningu i trkama.

Odabrao si jedan od najtežih sportova, da li si se umorio i kako izdržavaš veliki napor   

Ključno je dobro planiranje, kako treninga tako i trka. Imam osećaj da što više energije ulažem, to više dobijam nazad.

Havaji su asocijacija za odmor. Hoćeš li imati i ti vremena za uživanje ?  

Dva-tri dana nakon trke ce biti dovoljno. S obzirom na to da putujem sam, žurim kuži kako bih odmor proveo sa porodicom.

Kada planiraš povratak i kakvi su ti planovi do kraja godine ?  

Tri dana nakon trke vraćam se kući i planiram prvo da se odmorim, a potom da definišem ciljeve za 2018. godinu.


MarketingNajnovije vesti