• Pančevački krosfiteri za medalju

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U subotu 28. aprila u Rumi, održano je Rumsterdam Challenge nadmetanje u Krosfitu. U jakoj konkurenciji od preko 100 takmičara iz Srbije i regiona u 4 kategorije (Master Men, Elite Women, Scaled Women i Scaled Men) iz Centra za funkcionalni fitnes – MaxBox (Maks Boks) iz Pančeva takmičilo se 12 sportista: Anja Černak Marilović (finale), Aleksandra Čeki (finale), Marina Marijanović (finale), Milan Cerović, Aleksa Simijonović, Aleksandar Matić (finale), Miroslav Okuka, Miloš Obrenović (finale), Lajoš Đerfi (finale), Ivan Stanojković, Vladimir Jovandić (finale) i Nenad Maksimović (finale). 

    Nekima su ovo bili prvi koraci ka Krosfit nadmetanjima, a neki su, slobodno možemo reći, već veterani. Nakon celodnevnih demonstracija fizičke spreme, agilnosti, izdržljivosti i snage, MaxBox se vratio u Pančevo sa dve osvojene medalje!

    U Master Men kategoriji drugo mesto osvojio je Nenad Maksimović dok je u Elite Women prvo mesto osvojila Marina Marijanović.

      Takmičenje u Rumi je jedno od desetak Krosfit takmičenja koja se održavaju u Srbiji tokom godine. MaxBox, iako mlad klub (pre dve nedelje obeležili prvi rođendan) u prethodnih godinu dana ima zavidan učinak na Krosfit takmičenjima. U svojoj zbirci medalja broji ukupno 12!

    Sledeća takmičenja su u Senti, Temišvaru i Novom Sadu na kojima će se kolekcija osvojenih medalja proširiti.

    Krosfit kao „novi sport“ postaje sve popularniji u Srbiji. Predstavlja kombinaciju snage i kondicije kojom se objedinjuje dizanje tegova, sprint, gimnastika, powerlifting, trening sa Ruskim zvonom, trening eksplozivnosti, veslanje i trening sa loptom medicinkom. Svaki krosfiter usavršava svoje performanse u svakoj od opštih fizičkih veština: kardiovaskularnoj/respiratornoj izdržljivosti, snazi, izdržljivosti u snazi, fleksibilnosti, jačini, brzini, okretnosti, ravnoteži, koordinaciji i preciznosti. Krosfiteri trče, veslaju, preskaču vijaču, penju se uz konopac, nose i premeštaju velike terete i neobične predmete, koriste vratila, karike i bučice a najveći deo treninga rade sa sopstvenom težinom.

    Krosfit kao (multi) disciplina postaje sve popularniji kako širom sveta tako i u regionu I u Srbiji. Od oko 13000 Krosfit vežbaonica u svetu, 3 se nalaze u našem gradu. Ukoliko želite da se oprobate u ovom neobičnom sportu i budete „drugačije, pametnije jači“.

    Krosfit kao (multi) disciplina postaje sve popularniji kako širom sveta tako i u regionu I u Srbiji. Od oko 13000 Krosfit vežbaonica u svetu, 3 se nalaze u našem gradu. Ukoliko želite da se oprobate u ovom neobičnom sportu i budete „drugačije, pametnije jači“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]