Novaković, akademija Jočić Foto: privatna arhiva
Sport

PANČEVAČKI SPORTSKI KUTAK: Zlatni Petar Novaković

Izvor: 
G. J. Pon, 02/12/2019 - 19:16


Sponozor rubrike:Dom

Džudista Petar Novaković iz „Akademije Jočić” bogatiji je za još jednu zlatnu medalju. Posle uspešnog nastupa na prestižnom turniru u Nemačkoj na „ADLER KUP”-u, gde mu je borba za medalje izmakla u poslednjim sekundama meča ućetvovao je na još jednom veoma jakom turniru u Holandiji.
 
U konkurenciji 2500 takmičara iz 20 država Petar je posle tri ostvarene pobede ponovo stigao na domak do medalje,ali je u presudnoj četvrtoj  borbi pretrpeo poraz i opet je morao da se  zadovolji 5. mestom,što svakako nije neuspeh u ovako jakoj konkurenciji. Sve to mladog Novakovića nije pokolebalo i kao da mu je ulilo dodatnu snagu da nastavi dalje da se bori i to mu se isplatilo u Zagrebu na međunarodnom „LIKE KUP”-u gde je nastupilo 650 džudista iz 9 zemalja. U svojoj kategoriji plus 55 bio je  dominantan i do zlatne medalje je došao posle 4 borbe u kojima je svoje protivnike savladao efektnim iponima.Na taj način je stekao simpatije svih učesnika,jer je bio i jedan od najuspešnijih takmičara,što je posebno obradovalo njwegovog trenera Miroslava Joćića:
 
- Veoma sam zadovoljan ne samo zlatnom medaljom koju je Petar osvojio, već i njegovim stečenim znanjem u taktičko-tehničkom smislu.Sprovodio je naš dodgovor na tatmiju u potpusnosti i koristio je i kažnjavao  svaku i najmanju grešku protivnika .Posebno bih istakao finalnu borbu sa odličnim Slovencem u kojoj je morao da bude skoncetrisan maksimalno do samog kraja.Petar je sve odradio na visokom nivou i meč je uveo u zlatni bod sa prednošću od dva „shida”.U zlatnom bodu je svojom specijalkom efektnim iponom bacio protivnika i zasluženo stigao do pobedničkog postolja i nove zlatne medalje - ističe Jočić.

Pred Petrom Novakovićem su novi izazovi i već sledećeg vikenda putuje u Bor na novi turnir i očekuje se dobar rezultat koji bi ga učvrstio na prvom mestu u njegovoj kategoriji na rang listi Džudo saveza Srbije za 2019.godinu.


MarketingNajnovije vesti