• Pančevci Marjan Lukić i Ognjen Perišić prvaci Balkana u triatlonu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Triatlonci pančevačkog TK Tamiš nastavljaju da nižu uspehe. U nedelju, 5. septembra, na Vlasinskom jezeru Marjan Lukić u AG 3 (41-50 godina) u olimpijskom triatlonu i junior Ognjen Perišić u race sprint triatlon trci postali su prvaci Balkana, dok je Srđan Živojinović osvojio treće mesto u AG1 (21-30 godina).
     
    Ovom velikom uspehu bi trebalo dodati da je Lukić na cilj stigao kao drugi u apsolutnoj konkurenciji, što je za četrdesetšestogodišnjeg pančevačkog triatlonca veliki podvig.
     
    Na trci je učestvovalo preko 200 takmičara iz svih balkanskih zemalja.
     
    U petak 3. septembra legenda TK Tamiš Vladimir Savić je učestvovao na popularnoj ICON Livigno Xtreme Triathlon trci u Italiki koja je poznata po svom surovom biciklističkom i možda još surovijem trkačkom segmentu.
     
    Vlada je, kao i uvek, dao sve od sebe , odradio odličnu trku i završio kao 25 u apsolutnom plasmanu od preko 200 učesnika.
     
    Ova trka spada u najekstremnije trke na svetu. Prilikom vožnje bicikla prelazi se visinska razlika od 5000 metara, a prilikom trčanja 2000 metara. 
     
    Takmičari su plivali 3,8 kilometara, vozili bicikl 195 kilometara i trčali maraton – 42.195 metara. Saviću je za ovaj podvig bilo potrebno 17 sati.
     
    Napomenimo da je pančevački triatlonac plivanje završio kao prvi.
     
     
     
     
     

    Triatlonci pančevačkog TK Tamiš nastavljaju da nižu uspehe.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport