• Pančevci pokazali svoju snagu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

    Pančevački dizači tegova ostvarili su značajne rezultate prethodnog vikenda i tako potvrdili da su jedni od najuspešnijih takmiča u zemlji. Pored brojnih medalja koje su osvojili, postavili su i nekoliko državnih rekorda.

    U Beogradu u prostorijama Osnovne škole „Skadarlija“ održano je prvenstvo Srbije u disciplinama snage (powerlifting). Učesnici su se takmičili u tri dizačke discipline: čučanj, benč pres i mrtvo dizanje. Domaćin ovog takmičenja bio je fitness klub „Beogym“ iz Beograda, koji već više decenija neguje tradiciju fitnesa, bodibildinga i powerliftinga u našoj zemlji.

    Pančevci su ovim takmičenjem završili takmičarsku sezonu u 2016. godini. SK „Spartans“ nastupio je sa 5 takmičara i ostvareni su zapaženi rezultati. U kategorji juniora do 74 kg sa opremom, zlatnu medalju osvojio je Ivan Sekulić. U istoj težinskoj kategoriji bez opreme nastupili su Filip Vlajić, Sale Jerčić i Aleksandar Živković. Filip Vlajić je osvojio zlatnu medalju u seniorskoj konkurenciji i oborio državni rekord u disciplini mrtvo dizanje koje sada iznosi 207,5 kg.

    Sale Jerčić je osvojio 6. mesto u seniorskoj konkurenciji dok je Aleksandar Živković osvojio srebro u juniorskoj konkurenciji. Sjajni Novak Lukić osvojio je zlatnu medalju kako u seniorskoj tako i u juniorskoj kategoriji do 93 kg telesne težine. Neophodno je napomenuti da je ostvario vrhunski rezultat u mrtvom dizanju sa podignutih 250 kg. Novak je takođe postavio i novi državni juniorski rekord u čučnju koji sada iznosi 230 kg.

    Na kraju takmičenja, organizatori su dodelili specijalna priznanja za razvoj i doprinos powerlifting sporta u Srbiji. Jedno ovakvo priznanje svakako nije zaobišlo ni Novaka Filipovića koji već više godina uspešno vodi SK „Spartans“. Ove godine klub „Spartans“ je po broju medalja najuspešniji klub u powerlifting savezu Srbije.

    SK „Spartans“ se zahvaljuje Pokrajnskom sekretarijatu za sport i omladinu, gradu Pančevu i Sportskom savezu grada Pančeva na ulaganju u klub i doprinosu njegovog razvoja. Sledi pauza od naporne takmičarske sezone i najava novih trofeja i uspeha u 2017.godini

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]