Sport

Pančevci spremni za Prvenstvo Balkana u powerliftingu

Pančevo, Pet, 26/05/2017 - 19:43
Mirjana Marić

Ovog vikenda, 27. i 28. maja Powerlifting savez ugostiće dizače iz celog regiona. Srbija će po drugi put za redom biće domaćin prvenstva Balkana u powerlifitngu. Prošle godine takmičenje je održano u Smederevu dok će sada biti održano Sportskoj hali u Petrovcu na Mlavi. 

Na ovom takmičenju iz Pančeva će nastupiti Sportski klub „Spartans“ i Klub dizača tegova „Dinamo“. Za sportski klub Spartans takmičiće se Aleksandar Živković, Ivan Sekulić, Sale Jerčić i Novak Lukić. Kristina Cvjetićanin i Filip Vlajić takmičiće se kao članovi KDT „Dinamo“.

kdt_dinamo.jpg

 

- Pred našim lokalnim dizačima su velika očekivanja. Novak Lukić i ja branimo titulu prvaka Balkana u svojoj kategoriji kao i državne rekorde u čučnju, odnosno mrtvom dizanju. Kristini Cvjetićanin će ovo biti debitnovanje u dizačkom triatlonu. Za ovo takmičenje spremali smo se mesecima unazad, konkretno početak priprema za ovu godinu počeo je krajem novembra prošle godine. U toku priprema nastupali smo na nekoliko bench press takmičenja u prolećnoj sezoni. Nadamo se i verujemo da će sve proći kako je planirano i da će svako popraviti svoj rezultat, rekao je Filip Vlajić.

Na prvenstvu Balkana u powerliftingu takmičari će takmičiti u tri discipline - čučanj, mrtvo dizanje i bench press.  

spartans.png


Marketing

Najnovije vesti