Sport

Pančevcima tri medalje na Svetskim igrama Specijalne olimpijade u Los Anđelesu

Izvor: 
013info Ned, 02/08/2015 - 21:10
Fudbaleri osvojili zlato, odbojkaši i odbojkašice bronzanu medalju


Svečanom ceremonijom zatvaranja večeras se u Los Anđelesu završavaju Svetske letnje igre Specijalne olimpijade. Na igrama koje su počele 25. jula učestvovalo je 19 pančevačkih takmičara i četiri trenera. Iz Los Anđelesa se vraćaju sa tri medalje: jednom zlatnom i dve bronzane medalje. Fudbaleri, koji su se pre dve godine okitili titulom prvaka Evrope, ovog leta su pokorili i svet na najznačajnijem takmičenju Specijalne olimpijade. Među 17 osvajača medalja Specijalne olimpijade Srbije u Los Anđelesu nalaze se i bronzane odbojkašice i bronzani odbojkaši. 

Fudbaleri su zlatnu medalju osvojili u kategoriji ujedinjenih timova (tim čine igrači sa posebnim potrebama i igrači bez intelektualnih poteškoća) sa 11 igrača na terenu. U preliminarnoj fazi ovaj tim, sastavljen od igrača iz Pančeva i okolnih mesta, savladao je fudbalere Meksika, Bangladeša i Haitija, dok je meč sa Austrijom završen bez pobednika (2:2). U finalu se naš tim ponovo sastao sa ekipom Austrije i slavio rezultatom 4:1. Zlatne fudbalere na pohod do titule predvodio je stručni štab, na čijem čelu je Miodrag Maksimović, trener Sportskog kluba za decu i omladinu sa posebnim potrebama ‚‚Kliker", kao i treneri Snežana Savković, Gordana Krstić i Dejan Đorđiev, dok je medalju izvojevao tim u čijem sastavu su: kapiten Željko Stajčić, Stefan Stajčić, Nemanja Zubović, Miljan Mladenović, Branko Repak, Nikola Vuksanović, Ilija Bajić, Stefan Panajotov, Marko Tiodorović, Lazar Đurić, Nikola Stanković, Dejan Bogunović, Miloš Rakić, Marko Milosavljev, Bojan Jakimovski i Marko Petković.  

Da se svi Pančevci iz Los Anđelesa vrate sa medaljama oko vrata pobrinule su se sjajne ujedninjene odbojkaške ekipe. U sastavu ženske odbojkaške reprezentacije Specijalne olimpijade Srbije, koja je osvojila bronzanu medalju, našla se Pančevka Sangeta Demir, dok su deo muške ekipe koja je, takođe, zauzela treće mesto bili Bojan Nikolić i Martin Labat

T.M.
MarketingNajnovije vesti