• Pančevka osvojila ZLATNU MEDALJU na Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Đeru

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Mlada pančevačka džudistkinja Andrea Stojadinov osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 48 kilograma na Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Đeru. 

    Stojadinov je u prvom kolu turnira bila slobodna, dok je u drugom savladala belgijanku Amelien Dekers posle samo 27 sekundi borbe, a u trećem kolu se borila protiv Leoni Gonsales iz Francuske koju je savladala na vazari, čime se plasirala u polufinale turnira.

    U polufinalnoj borbi joj je protivnica bila Turkinja Zeliha Cinci. Borba je trajala puna 4 minuta, ali je Andrea smogla snage da iz nje izađe kao pobednica.

    U finalu se susrela sa Holađankom Naomi Van Krevel koju je savladala na ipon poen posle dva minuta i 10 sekundi borbe.

    „Ovo je jedno predivno iskustvo. EYOF kao replika Olimpijskih igara veoma mi se svideo, i ceremonija otvaranja i atmosfera, sve je divno. To mi je možda čak i ulepšalo medalju koju sam sada donela. Mnogo mi je drago što se čula naša himna na postolju i što sam se okitila zlatom“, rekla je Stojadinov posle dodele medalja.

    Mlada pančevačka  džudistkinja Andrea Stojadinov osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 48 kilograma na Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Đeru. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport