• Pančevka Sanja Marić na prvenstvu Evrope u krosu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Prvenstvo Evrope u krosu ove godine će se održati u Torinu, Italija, 11.decembra, sa početkom u 9.30 časova.

    Posle mnogobrojnih takmičenja u krosu i na uličnim trkama, selektor je odabrao malobrojnu ekipu koja će predstavljati Republiku Srbiju na najvećem atletskom takmičenju van stadiona.

    Sanja Marić će biti deo te malobrojne ekipe jer je to zaslužila svojim mukotrpnim radom tokom cele godine.

    Sastav naše ženske ekipe je najmlađi na prvenstvu Evrope, sastavljen od četiri atletičarke koje su tek prva godina mlađe juniorke. One će nastupiti u konkurenciji starijih  juniorki, a to su takmičarke tri godine sarije od naših devojaka. Trka je na 4 km, koja je ujedno i prva je trka u programu na prvenstvu Evrope. Devojke su svojim postignutim rezultatima zaslužele da nastupe na ovom prestižnom takmičenju i da steknu neophodno iskustvo . One su u projektu od kojeg se očekuje da u narednih 2-3 godine osvoje medalju na krosu Evrope i Atletski savez Srbije je stao iz njih. Nema sumnje da će devojke dati svoj maksimum da bi istunile zadati cilj. 

    Sastav reprezentacije: Saima Murić ( Novi Pazar), Mejra Mehmedović ( Novi Pazar), Natalija Grujić ( Crvena zvezda), Sanja Marić ( Dinamo Pančevo) i kao jedini senior Elzan Bibić ( Novi Pazar).

    „Kao što svi možemo da zaključimo, Sanja je jedna od dve takmičarke koje nisu iz Novog Pazara . To je dokaz da smo jedan od malobrojnih klubova koji sa ponosom mogu da kažu da smo konkurentni najboljen kros klubu iz Srbije. Ako još dodamo i da je druga takmičarka došla u Crvenu zvezdu iz druge sredine moramo se zapitati da li želimo da naši najbolji atletičari ostanu u Pančevu ili će i ovi otići kada najviše budu blizu velikih medalja. Pored Sanje Marić tu su još i mnogi drugi perspektivni atletičari Dinama iz Pančeva koji su na meti mnogih klubova po budžetima daleko jači od nas. Ja vas sve zajedno molim, u ime kluba ali i u lično ime, da nam pomognete da zadržimo te atletičare i da radost donose našem gradu Pančevu, a ne nekim drugima. Stavite se u moju situaciju, koji godinama radim sa tom decom, zimi i leti, po ne baš dobrim vremenskim uslovima, a da ne pričam o uslovima treniranja i presvlačenja ispod tribima ( van svakok dostojanstva) i onda dođe neko bogatiji i odvede atletičara. Nadam se, kao trener, da će Sanja Marić opravdati svoj odlazak na kros Evrope i da će dati svoj maksimum!“, izjavio je trener Ljupčo Cvetkoski.

     

    Prvenstvo Evrope u krosu ove godine će se održati u Torinu, Italija, 11.decembra sa početkom u 9.30 časova.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport