Foto: Beogradski maraton
Sport

Pančevka treća na Beogradskom polumaratonu

Pančevo, Ned, 23/04/2017 - 21:20
Mirjana Marić

Na polumaratonskoj trci koja je održana na Beogradskom maratonu u subotu, 22. aprila treće mesto je osvojila Pančevka Aleksandra Marinkov. 

Aleksndra kaže da nije pet godina učestvovala na Beogradskom maratonu, ali je ove godine odlučila da se prijavi zbog nove trase. Na cilj je stigla za 1h i 30minuta. Prvo mesto je osvojila Slađana Perunović iz Crne gore koja je ovu deonicu istrčala za 1:21:40, dok je druga bila Poljakinja Natalija Grac koja je na cilj stigla za 1.28:28. 

- Zadovoljna sam plasmanom, ali ne i istrčanim vremenom. Trenutno se pripremam za polumaratone u Banja Luci i Somboru, gde očekujem dobre trke i obaranje ličnog rekorda, rekla je Aleksandra. 

Aleksandra Marinkov je članica AK "Dinamo" i polumaratone trči od 2010. godine. Do sada je imala veoma dobre rezultate. Lični rekord u polumaratonu joj je 1:24:31 koji je istrčan na prvenstvu Balkana 2015. godine. Osvajala je medalje na državnim prvenstvima u disciplinama 5km, 10km i polumaratonu. Svoj prvi polumaraton je upravo istrčala na Beogradskom maratonu. 

Ove godine je na Beogradskom maratonu učestvovalo oko 7.000 takmičara. 

Foto: Privatna arhiva
aleksandra.jpg


Marketing

Najnovije vesti