• PANČEVO: AK Panonija – deset medalja za najmlađe

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U subotu, 3. oktobra, u organizaciji atletskog kluba „Jasenica” održan je drugi  ovogodišnji atletski miting u Smederevskom Palanci pod nazivom „Živote je jači 2” za uzrast od 2005. pa sve do 2016. godišta. 

    Na ovom takmičenju učešće je uzelo 27 klubova i preko 350 atletičara. Atletski klub „Panonija” nastupio je sa 14 atletičara, a osvojeno je i devet medalja.
    Na startu su odličan nastup imali Ljiljana Josipović (2015) Lav Grujević (2015), Vuk Stojanović (2014) i Aleksandar Popov (2013) u trkama na 50m sa plasmanima izmeðu 4 i 6. mesta.ć
    Odmah nakon toga nastupili su bacači vorteksa gde je Ognjen Stojanović (2011) osvojio zlatnu medalju rezultatom 31,99m.

    Srebro je osvojio Bojan Kafarilovski (2011) a kao èetvrtoplasirani bacaè rangirao se Strahinja Josipović (2012). U trci na 150m prepone kao petoplasirani našao se i Petar Sekulović (2011). 

    U trci devojčica na 150m, srebrno odličje zaradila je sjajna sprinterka Nina Štrkalj (2011). 

    U kategoriji mlađih pionira ponovo je zablistao Zandi Štrkalj koji je osvojio zlatnu medalju u trci na 200m i srebro u bacanju vorteksa. 

    Starije pionirke, takođe su imale puno uspeha pa je tako Isidora Pavlović (2006) skokom u dalj daljinom 466cm osvojila bronzano odličje dok je Lajči Štrkalj u bacanju vorteksa takoðe zaradila bronzu.
    Na kraju je u trci starijih pionirki na 800m Ana Dragojević osvojila srebro dok je Lajči Štrkalj ponovo zaradila bronzu. Krajnji bilans je 9 medalja za najmlađe atletičare Panonije u Smederevskoj Palanci.

    Već u nedelju kros ekipa Panonije je nastupila na I kolu kros lige „Franjo Mihalić“ kod Hale Pionir u Beogradu. 

    U trci devojčica 2011 godišta, ponovo je zablistala Nina Štrkalj na stazi dužine 300m osvojivši još jednu srebrnu medalju. Pored nje zapažen uspeh su imale i Lajèi Štrkalj, Tijana Jožević, seniorka Sara Ivancevic kao i Ignjat Papić. 

    Ekipu Panonije je predvodio predstavnik kluba  Aleksandar Štrkalj.

    U subotu, 3. oktobra, u organizaciji atletskog kluba „Jasenica” održan je drugi  ovogodišnji atletski miting u Smederevskom Palanci pod nazivom „Živote je jači 2” za uzrast od 2005. pa sve do 2016. godišta. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]