Dzudo
Sport

PANČEVO: I Andrea Stojadinov na javnom treningu za mlade džudiste

Izvor: 
G. J. Pon, 12/04/2021 - 09:47


Zbog koronavirusa i propisanih bezbednosnih mera poslednjih godinu dana održavaju se samo državna prvenstva za džudiste najmlađih kategorija. Za 24.i 25. april zakazano je regionalno školsko  prvenstvo, a da bi osetili posle dužeg vremena bar malo takmičarske atmosfere DžK Tamiš organizovao je sa prijateljskim klobovima javni trening u Pančevu, gde su se deca i takmičila.
 
Pored domaće ekipe učestvovali su i klubovi iz Vršca, Požarevca, Stepanovićeva, Niša i Beograda. Posle zajedničkog zagrevanja i simulacija borbi ekipe su podeljene u dve grupe da bi mladi džudisti odmerili i međusobno snage. Deca su uživala, jer su u izuzetnim uslovima za trening ponovo radila ono što najviše vole. Iako rezltat nije bio u prvom planu istakli su se džudisti Tamiša koji su meč sa Trudbenikom odradili nerešeno, a sve ostale protivnike su savladali.
 
Pančevci su  nastupili u sastavu: Kristijan i Aleksa Lehni,Dejan i Nikola Dolinga, Uroš Đurišić, Aleksandar Lupulov, Petar i Natalija Novaković, Milena i Milica Sekulović, Jelena Stojanovski, Vasilije Stajčić i Slobodan Jovanović. Ekipu su predvodili i bodrili treneri Aleksa Stojadinov i Neda i Ivana Ostojić.
 
Mladi džudisti imali su i poseban motiv, jer je na javnom treningu bila i naša reprezentativka Andrea Stojadinov od koje se očekuje da nas predstavlja i na predstojećim Olimpijskim igrama.Ona je istakla:
 
- Ovo je odlična ideja, jer deca treba da vežbaju i da treniraju, a ovakvi časovi doprinose i popularizaciji sporta koji ja najviše volim. Trenutno saniram lakšu povredu i pripremam se za Svetsko prvenstvo, gde očekujem medalju koja će mi omogućiti i nastup na Olimpijskim igrama.
 

MarketingNajnovije vesti