Marija Mrkela i Ljupčo Cvetkoski
Sport

PANČEVO: Marija Mrkela na Evropskom prvenstvu?

Izvor: 
013info Uto, 27/10/2020 - 13:40

Trenutno najbolja pančevačka atletičarka Marija Mrkela počinje svoju međunarodnu karijeru.

Ona je počela sa pripremama za sledeću atletsku sezonu u kojoj je čekaju mnogi izazovi. Marija je pozvana na testiranje koje je organizovao Srpski atletski savez za najperspektivnije pionire i mlađe juniore Srbije koji bi sledeće godine trebalo da učestvuju na Prvenstvu Evrope ili Svetskom prvenstvu.

- Sa zadovoljstvom možemo da kažemo da je testiranje došlo u pravi čas, na početku pripremnog perioda a takođe i baterija testova je primerena uzrastu i kvalitetu atletičara. Sve pohvale Srpskom atletskom savezu, rekao je za portal 013info trener AK Dinamo Ljupčo Cvetkoski.

Marija je najozbiljniji kandidat za prvenstvo Evrope u Rijetiju za mlađe juniore.

- Po rang listi možemo od nje očekivati visok plasman, čak smo mišljenja da bi plasman u finale bio realan a u finalu ko zna. Ona je izuzetno motivisano ušla u pripremni period i svesna je da puno toga zavisi od narednih 5-6 meseci u kojima će se dosta promeniti njen način treninga. Najveća otežavajuća okolnost su nam uslovi u kojim će se Marija spremati za prvenstvo Evrope. Zbog nedostatka atletske staze bićemo prinuđeni da putujemo dva puta nedeljno za Zrenjanin i dva puta za dvoranu u Beogradu. Biće izuzetno naporno kako fizički tako i finansijski., objašnjava Cvetokski

Cilj je tu i Marija zajedno sa celim timom kreće ka ostvarenju svojih snova.
MarketingNajnovije vesti