Marko
Sport

PANČEVO: Marko Milanović dominantan na šahovskom turniru u klubu "Pavle Orlov"

Izvor: 
013info Pon, 18/07/2022 - 14:45U prostorijama novootvorenog šah kluba "Pavle Orlov" u Pančevu priređen je pozivni turnir najboljih pančevačkih šahista u znak sećanja na legendarnog Internacionalnog majstora po kome klub nosi ime. Odziv je bio odličan pa su 12 najboljih među kojima je više takmičara sa međunarodnim titulama međusobno "ukrstili koplja" po Berger sistemu - svaki protiv svakog. Nakon 11 kola, ubedljivi trijumf sa 100% učinkom i svih 11 pobeda odneo je mladi 14-godišnji FIDE majstor šaha iz našeg grada Marko Milanović. Drugo i treće mesto sa 9 poena iz 11 partija podelili su FIDE majstor Slobodan Jovanovski i Internacionalni majstor Jovan Radlovački, slede FIDE majstor Kosta Orlov, Radosav Đukić itd.
 
 
Turnir je otvorio  Predsednik Nacionalnog saveta ruske nacionalne manjine Milovan Ćurčić minutom ćutanja za carsku porodicu Nikolaja drugog.
 
Takmičenje je proteklo u fer i korektnoj ali veoma uzbudljivoj atmosferi u kojoj su gledaoci mogli da uživaju u vrhunskim potezima i velikoj borbi gde je od 66 partija sklopljeno samo 6 remija.
 
 
Organizator je za trojicu najboljih obezbedio novčane i robne nagrade, a druženje je nastavljeno uz prigodan koktel, Tođu i gitaru.
 
Dobili smo i obećanje da će ovaj turnir postati tradicionalan.
 
 

Turnir tabela
memorijalni_turnir_berger_tabela.jpg

 

 

 

 
 MarketingNajnovije vesti