Svetosavski turnir Foto: Ministarstvo odbrane
Sport

Pančevo: Održan Svetosavski turnir u borilačkim veštinama

Izvor: 
RTV Pon, 24/01/2022 - 21:30


U organizaciji 72. brigade za specijalne operacije danas je u kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu održan Svetosavski turnir u borilačkim veštinama.

Turnir u borenju organizuje se od 2019. godine, uz učešće pripadnika specijalnih jedinica Vojske Srbije, kadeta Vojne akademije i sportista iz saveza borilačkih sportova Srbije. Ove godine, zbog aktuelne epidemiološke situacije, na turniru su učestvovali samo pripadnici 72. brigade za specijalne operacije.

Takmičari su prikazali svoje veštine u boksu i kik-boksu, a najviše uspeha, među pet takmičarskih timova, imala je ekipa Bataljona za specijalne operacije „Sokolovi“. Obuka u borenju predstavlja deo svakodnevnog osposobljavanja pripadnika 72. brigade za specijalne operacije kojim se razvija samopouzdanje i upornost i, što je najvažnije, sposobnost za adekvatno i blagovremeno reagovanje u situacijama u kojima se mogu naći tokom realizacije namenskih zadataka.

To je jedan od preduslova za kvalitetno izvršavanje zadataka specijalnih jedinica prvenstveno u dubini rasporeda neprijatelja, navodi se u saopštenju.

 
MarketingNajnovije vesti