Olivera Jevtic na krosu Srbije u Pancevu
Sport

PANČEVO: Priznanje AK Panonija za organizaciju Prvenstva Srbije u krosu od Atletskog saveza Srbije

Pančevo, Pon, 31/12/2018 - 11:12
Aleksandar Stojković


Atletski klub „Panonija" iz Pančeva je najbolji organizator u izboru Atletskog saveza Srbije. Na redovnoj sednici UO ASS proglašeni su najbolji atletičari i klubovi, a Panonija je priznanje dobila za organizaciju Prvenstva Srbije u krosu.

Najbolja atletičarka u seniorskoj konkurenciji je evropska i svetska šampionka, Ivana Španović, dok je u muškoj izabran Strahinja Jovančević. Najbolji klub je AK “Vojvodina. Trofej “Profesor Aleksandar Petrović” biće dodeljen najboljem atletskom treneru za 2019.godinu, Goranu Obradoviću.

- Ovo priznanje je velika čast kako za AK "Panonija" koji to veliko poverenje stekao radom i zalaganjem za samo godinu dana postojanja, ali svakako i za grad Pančevo i Sportski Savez Pančeva koji su bili suorganizatori te sportske manifestacije. "Panonija" i u narednoj godiini planira organizaciju krosa na istom terenu koji već sada postaje tradicionalna sportska manifestacija grada Pančeva a pored toga u planu je organizacija još jednog većeg atletskog takmičenja u 2019. godini. Pobednici državnog krosa 2018. u Pančevu su bili Olivera Jevftić i Elzan Bibić koji je iz Pančeva prošao Balkansko a na Evropskom prvenstvu u krosu osvojio bronzanu medalju, saopšteno je iz AK Panonija,.
Stručna lica Atletskog saveza Srbije su već dali preporuku da "Panonija" bude kandidat za organizaciju Balkanskog prvenstva u krosu, što bi za naš grad i državu imalo još veći značaj

Svečanost povodom proglašenje najboljih atletičara biće održana u januaru.
MarketingNajnovije vesti