• PANČEVO: U nedelju Prvenstvo Srbije u sportskom obaranju ruke

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U Pančevu će u nedelju 28. maja biti održano osmo Prvenstvo Srbije u sportskom obaranju ruke. Osmi put  za redom ovo se takmičenje održava u Pančevu. Ovaj sport, koji je više od pedeset godina veoma popularan u svetu, u našoj zemlji je postao aktuelan 2009. godine, a broj sportista koji se aktivno njim bave raste iz godine u godinu.

     „Snaga, tehnika, izdržljivost, psihička sprema, fokusiranost i naporni, a redovni treninzi su neki od preduslova za uspešno bavljenje ovim sportom. Obarači se mesecima pripremaju za neko takmičenje, a borbe traju najčešće samo nekoliko sekundi. Zbog toga je ovaj sport veoma atraktivan i za gledanje i za učestvovanje“, rekao nam je Igor Kostić iz Saveza Srbije za obaranje ruke.

    Najbolji obarači iz cele Srbije će još jednom imati priliku da provere ko je u najboljoj formi i ko se najbolje pripremio za državno prvenstvo.

    Od ove godine, a u cilju omasovljenja broja takmičara, je da će biti organizovano i takmičenje amatera, tj. onih koji po prvi put dolaze na jedno takmičenje u sportskom obaranju ruke.

    Takmičenje će biti održano u Hali sportova u Pančevu, sa početkom u 15 časova, a ulaz je slobodan.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport