Prvenstvo Srbije u krosu, Pančevo
Sport

PANČEVO: U subotu u našem gradu Prvenstvo Srbije u krosu

Pančevo, Pet, 26/10/2018 - 19:51
Aleksandar Stojković


U subotu 27. oktobra Pančevo će biti domaćin  vrhunskim atletičarima iz cele Srbije. Takmičenje će se održati na Kotežu 2, na poljanama pored robne kuće "Simpo", a počinje u 10.30.
 
Pančevo će predstavljati AK "Panonija", AK "Dinamo" i AK "Tamiš" a sva tri kluba imaju vrhunske takmičare u krosu. Ekipu kluba domaćina predvodi takođe u atletskim krugovima cenjeni trener Saša Stojilović rekorder na 800m sa jednim od 3 najbolja rezultata u toj disciplini na prostorima Ex-YU a kao rekorder Vojvodine 32 godine niko nije nadmašio njegov rezultat. Cilj organizacije ovog takmičenja je promocija atletika i zdravog načina života dece i odraaslih kao i stvaranje uslova za izgradnju atlstske staze u Pančevu za čime je velika poterba ne samo atletskih već i drugih klubova.
 
Ovo takmičenje je ujedno i izborno za reprezentaciju Srbije u atletici a nastup će takođe imati i svi koji žele  dalje da se plasiraju na Balkansko i Evropsko prvenstvo u krosu.
 
Atletski savez Srbije je još početkom godine dodelio organizaciju "Pojedinačnog i ekipnog prvenstva Srbije u krosu" i "Prvenstva Srbije u krosu za veterane" atletskom klubu "Panonija" iz našeg grada a sve uz podršku Sportskog Saveza Pančeva i grada Pančeva koji su organizatori ovog velikog takmičenja. Ta
 
 
 
 
Organizator moli građane koji žive u naselju Kotež 2 da uklone svoja vozila sa pakringa  kod mini-pijace u naselju Kotež 2 jer je taj prostor potreban za parkiranje gostiju koji dolaze iz udaljenih krajeva 
Srbije, kao što su Prilužje, Raška, Novi Pazar, Bor, Zaječar.MarketingNajnovije vesti