Mladost - Vračar vaterpolo
Sport

PANČEVO: Vaterpolisti Mladosti obezbedili ulazak u najviši rang. Kako dalje sa 150.000 dinara?

Izvor: 
013info Sre, 21/04/2021 - 17:54

Vaterpolo klub „Mladost“ iz Pančeva kolo pre kraja prvenstva obezbedio je prvo mesto i put u viši rang Prvu A ligu Srbije.

Do titule su pančevački vaterpolisti došli suvereno. Sve pobede u prvo delu prvenstva, a svega dva poraza na kraju. Poslednju utakmicu, slavljeničku, Mladost će odigrati u petak na svom bazenu.

Ali šta dalje? Viši rang takmičenja je sjajan uspeh, ali za viši rang su potrebni i neki preduslovi. Nije u pitanju igrački kvalitet, jer igrači su se dokazali. A u prvom timu Mladosti igra naša mladost – osam igrača prve postave su iz generacije pančevačkog kluba koja je još u mlađim kategorijama vladala srpskim vaterpolom i koji su njegova budućnost. 

Mladost utakmice Prve A lige neće moći da igra na pančevačkom zatvorenom bazenu, jer kako nam kaže sekretar kluba Lazar Panajotović, naš bazen ne ispunjava standarde koji su potrebni za utakmice ovog ranga. U gradu postoji balon za otvoreni bazen, koji bi rešio ovaj problem, ali se on ne koristi. Porazno bi bilo za grad da Mladost utakmice najvišeg ranga igra u Beogradu i da Pančevci praktično ostanu bez prilike da bodre svoje sugrađane.

Drugi problem je što je komisija koja odlučuje o finansiranju sporta u gradu ovom klubu za 2021. godinu dodelila 150.000 dinara. Panajotović nam kaže da ova sredstva nisu dovoljna za osnovne troškove (sudija, bazen, lekar) ni za polovinu utakmica u narednom prvenstvu. O nekakvim pojačanjima ne može da bude ni govora.

- U situaciji smo da razmišljamo i da odustanemo od takmičenja u Prvoj A ligi. Troškovi su veliki, a grad nije prepoznao naš kvalitet, kaže Panajotović.

Da li je umesto prelepe priče o uspehu jednog sportskog kolektiva u našem gradu, na pomolu tužna priča – pokazaće dani koji su pred nama. Vaterpolisti Mladosti su svakako zaslužili da ih poštujemo i da se prema njima bolje odnosimo.

 


MarketingNajnovije vesti