Predrag Sikimic
Sport

PANČEVO: Železničar se pojačao bivšim fudbalerima Zvezde i Partizana!

Izvor: 
013info Pon, 11/01/2021 - 15:08
Novi šef stručnog štaba Železničara Dragan Aničić prozivkom igrača počeo je danas pripreme pančevačkog kluba za nastavak sezone u Prvoj ligi Srbije. Predstavljena su i pojačanja kluba: Predrag Sikimić, nekadašnji fudbaler Crvene Zvezde i Voždovca i Miloš Mihajlov nekadašnji fudbaler Partizana koji je došao iz Inđije su svakako najzvučnija imena.

Pored pomenutog dvojca, spisku fudbalera dodati su i Marko Knežević golman iz Inđije, a pozajmljen je i Marko Komatar iz Crvene Zvezde. Predsednik kluba Zoran Naunković  kaže da će u narednim danima biti još pojačanja.

- Drago nam je da smo počeli saradnju sa novim šefom stručnog štaba Draganom Aničićem. Mi smo se prvi put našli u profesionalnom rangu takmičenja i u prvom delu smo se privikavali na nove okolnosti. Verujem da smo izvukli pouke iz grešaka koje smo pravili. Pokušaćemo da u drugom delu te nedostatke ispravimo, a mislim da je prvi korak ka tome dolazak novog šefa stručnog štaba. Siguran sam da ćemo uz pojačanja koja smo doveli i uz igrače koje planiramo da dovedemo biti u najmanju ruku konkurentni sa ostalim ekipama i da ćemo se izboriti da Pančevo i naredne godine ima prvoligaša. Mi ćemo dati sve od sebe, rekao je predsednik kluba Zoran Naunković .

Naunković je dodao i da mu je jako žao što Pančevci nisu osetili draž prvoligaškog fudbala jer, zbog epidemije kovida, nisu imali priliku da prisustvuju utakmicama. Nanuković je predstavio novinarima i novog šefa stručnog štaba.

- Razgovori između uprave kluba i mene su trajali duže vreme. Ja se nadam da će, kako su ti razgovori trejali dugo, i naša saradnja trajati dugo i biti uspešna. Dugo već pratim fudbal u Pančevu i jedan od osnovnih mojih ciljeva je da Pančevo u bliskoj budućnosti ima superligaša. Sigurno da je situacija u ovom trenutku teška jer na tabeli nismo na zavidnom mestu, ali smo tu da to popravimo. Nebojša Glogovac u filmu "Nebeska udica" kaže: "Sine, znaš kako se postaje pravi šampion? Izađeš na teren kad je najteže i pobediš". Potrudiću se da tu poruku prenesem igračima i da tako bude na terenu. Biće teško, ali ćemo nastojati da obezbedimo opstanak u Prvoj ligi, a onda u narednom periodu, da li će bitija taj koji će uspeti ili neko drugi, da uvedemo Železničar u Superligu, rekao je Dragan Aničič.

Aničić tvrdi da Pančevo zaslužuje superligaša.

- Daću sve od sebe da se to i ostvari, izjavio je Aničić.

Igrači Želje prvi deo priprema odradiće u Pančevu, zatim će otići van grada, da bi završne pripreme za novu polusezonu obavili ponovo u našem gradu.

Na kraju prvog dela prvenstva Železničar se nalazi na 15. mestu sa 18 bodova. Za mestom koje obezbeđuje opstanak u ligi zaostaje četiri boda. Pred pančevačkim klubom je vrlo ozbiljan zadatak.

Železničar Pančevo
Foto: M. Š.
zeleznicar_zima.jpg

 
MarketingNajnovije vesti