Zorana Barjaktarović (ilustracija)
Sport

PANČEVO: Zorana Barjaktarović među najuspešnijim atletičarkama Srbije

Pančevo, Pon, 11/09/2017 - 21:53
Aleksandar Stojković

Proteklog vikenda vredni statističari atletskog saveza Srbije objavili su listu najuspešnijih klubova i pojedinaca po kriterijumina učešća i uspešnosti na reprezentativnom nivou.

Atletski klub Dinamo Pančevo ponovo može biti ponosan jer se nalazi među nejuspešnijim klubovima u Srbiji. 

- Sa ponosom možemo istaći da se naša atletičarka Zorana Barjaktarović nalazi u pojedinačnoj konkurenciji odmah iza neprikosnovenih Ivane Španović i Amele Terzić, zajedno sa Tamarom Salaški. Zorana Barjaktarović je svojim ovogodišnjim nastupima skrenula pažnju na sebe čak i u Evropskim okvirima a od svih pomenutih atletičarki je mnogo mlađa, izjavio je trener AK Dinamo, Ljupčo Cvetkoski.

Zorana Barjaktarović je četvorostruki seniorski prvak Srbije. Najbrža sprinterka Srbije i u dvorani i na otvorenom. Nepobeđena u Srbiji pune dve godine na svim takmičenjima. Proglašena je za najbolju atletičarku Srbije za mlađe seniore 2016.god a gotovo je izvesno da će tu titulu poneti i ove 2017.godine, a ispunila je i rezultatski kriterijum Olimpiskog komiteta Srbije za sportistu međunarodnog razreda. Ušla je u pet najbržih sprinterki Srbije u obe najkraće sprinterske discipline svih vremena. 

- Ostaje samo žal zbog neugodne povrede posle sjajne trke na ekipnom seniorskom prvenstvu Evrope na 100m na kojem je podelila prvo mesto sa devojkom iz Slovačke, kojoj su dva hiljadita dela sekunde ipak donela zlato. Posle te trke  nije mogla da ispuni naš glavni ovogodišnji cilj a to je obaranje oba državna rekorda na 100m i 200m kao i osvajanje medalje na pojedinačnom prvenstvu Evrope za mlađe seniore, dodao je Cvetkoski.

Zorana Barjaktarović oko sebe ima sada veoma kvalitetan stručni tim.

Ona je svojim rezultatima skrenula pažnju na sebe tako da nam stižu pozivi iz mnogobrojnih Evropskih zemalja i traže njeno učešće na njihovim mitinzima.

Da podsetimo čitaoce da je ona nepobeđena ove godine ne samo u Srbiji nego i na Balkanskom poluostrvu. Pobedila je u obe trke na otvorenom prvenstvu Slovenije u Slovenskoj Bistrici istrčavši rekord mitinga, pobedila je na velikom međunarodnom mitimgu u Zenici ponovo sa rekordom mitinga, četvorostruki je državni prvak Srbije. Učestvovala je na jednom mitingu Velike nagrade Srbije i tu je ostvarila pobedu.

- Sjajna sezona Zorane Barjaktarović koja samo daje svima nama koji radimo sa njom a najviše njoj samoj novu veliku snagu da sledeće atletske sezone bude možda i najusešnija atletičarka Srbije, zaključio je Ljupčo Cvetkoski.

 

 Marketing

Najnovije vesti