• ‚‚Panteri“ dočekuju ‚‚Divlje veprove“ iz Kragujevca

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO – U 2. kolu Sport klub Prve lige Srbije na Sportskom centru ‚‚Mladost“ sastaju se dve ekipe koje su na startu prvenstva zabeležile ubedljive pobede, ‚‚Pančevo Pathers“ i ‚‚Kragujevac Wild Boars“. Tradicija u susretima ova dva tima je na strani ekipe iz Kragujevca, pošto ‚‚Panteri“ nikada u svojoj istoriji nisu uspeli da savladaju seniorski tim ‚‚Wild Boars-a“. Ipak, Pančevci igraju pred svojim navijačima, a kada oko 1500 navijača napuni tribine Sportskog centra ‚‚Mladost“ domaći igrači dobijaju dodatno motivaciju i snagu, pa nema sumnje da će u ovom susretu prkositi i tradiciji. 

    – Verujem da smo se u datim okolnostima spremili maksimalno. Formu dižemo iz meča u meč i prezadovoljan sam zalaganjem igraca. ‚‚Veprovi“ su ozbiljna ekipa, ali čak i po zakonu verovatnoće red bi bio da i mi neki put slavimo. Šalu na stranu – jedina očekivanja su nam da pružimo publici pravi spektakl, a to podrazumeva i nadigravanje sa Kragujevčanima. Ako svako bude odradio svoj deo posla – mogu i da se dobiju, što da ne. Ali ponavljam za tako nešto nam je potrebna podrška sa tribina. Spremite kišobrane i vidimo se sutra (subota) u 3, poručio je ljubiteljima ‚‚Pantera“, glavni trener Predrag Durlić Vujić.

    ‚‚Panteri“ su u prvom kolu lako savladali ekipu niških ‚‚Imperatoratora“ (33:6) pre dve nedelje, dok Kragujevčani nisu dozvolili poene ‚‚Inđija Indiansima“ na startu sezone (41:0). I ‚‚Divlji veprovi“ polako podižu formu, ali su imali manje vremena za pripremu meča s obzirom da su prvo kolo igrali prošlog vikenda.

    – Sa obzirom na to da smo imali samo nedelju dana da se spremimo za susret sa Panthers-ima, moram biti bar donekle zadovoljan spremnošću ekipe. S druge strane, ovo je tek druga utakmica sezone i mi moramo još da radimo na tome da budemo uigraniji. ocenio je trenutno stanje u ekipi trkač i trener napada ‚‚Wild Boars-a“, Aleksandar Ristić – Alf.

    Ovaj meč svakako neće biti emotivno lak za ekipe, naročito za ‚‚Pantere“ koji su pre nedelju dana ostali bez jednog člana svoje porodice, pošto je u subotu tragično nastradao junior Marko Peković Peka. ‚‚Panteri“ će igrati za Peku i pokušaće da se u ovom teškom trenutku skoncentrišu na dešavanja na terenu i pokušaće da iznenade ekipu iz Kragujevca. S druge strane, ‚‚Divlji veprovi“ su svesni da u Pančevu neće previše lako doći do pobede.

    – Panthersi su, posle ubedljive pobede u prvom kolu protiv Niša, imali nedelju dana više da se pripreme za sutrašnji duel, a tu je i prednost domaćeg terena. Naši susreti su uvek bili neizvesni, ali očekujem da to bude sportska predstava dostojna ovog trenutka. I sami smo više puta iskusili tragični gubitak igrača i smatram da su to situacije u kojima se vidi suština ovog sporta – poštovanje i saosećanje, i kad ste na suparničkim stranama. reči su Alfa, legende američkog fudbala u Srbiji, dugogodišnjeg kapitena reprezentacije i jednog od pionira ovog sporta u našoj zemlji.

    Utakmica na Sportskom centru ‚‚Mladost“, ali i sve ustakmice liga američkog fudbala ovog vikenda, počeće minutom ćutanja kao znak odavanja pošte nedavno preminulom igraču ‚‚Pančevo Panthers-a“, Marku Pekoviću. 

    Ukoliko niste u mogućnosti da sa tribina, uživo gledate duel ‚‚Pantera“ i ‚‚Veprova“, prenos uživo možete pratiti na OVOM linku. 

     

    T.M.

    PANČEVO – U 2. kolu Sport klub Prve lige Srbije na Sportskom centru ‚‚Mladost“ sastaju se dve ekipe koje su na startu prvenstva zabeležile ubedljive pobede, ‚‚Pančevo Pathers“ i ‚‚Kragujevac Wild Boars“. Tradicija u susretima ova dva tima je na strani ekipe iz Kragujevca, pošto ‚‚Panteri“ nikada u svojoj istoriji nisu uspeli da savladaju seniorski tim ‚‚Wild Boars-a“. Ipak, Pančevci igraju pred svojim navijačima, a kada oko 1500 navijača napuni tribine Sportskog centra ‚‚Mladost“ domaći igrači dobijaju dodatno motivaciju i snagu, pa nema sumnje da će u ovom susretu prkositi i tradiciji

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]