• Peković zakucavanjem doneo prvu pobedu ‚‚Tamišu“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Posle teškog starta sezone i tri poraza, košarkaši ‚‚Tamiša“ su zabeležili prvu pobedu u prvenstvu. I to kakvu pobedu. Tokom čitavog toka meča 4. kola sa ekipom kraljevačke ‚‚Sloge“ pančevački košarkaši su pokušavali da dođu do prave igre, mučili se, jurili rezultat, stizali, pa opet dopustili protivniku da napravi dvocifrenu razliku, ali su četiri minuta pre kraja susreta uspeli da dođu do izjednačenja, a pobedu rezultatom 70:69 (11:23; 18:15; 17:15; 24:16) im je doneo centar Radoslav Peković, sjajnim zakucavanjem na asistenciju Dušana Miloševića.

    Dugo su igrači ‚‚Tamiša“ i njihovi navijači čekali da se sve kockice slože i da član Košarkaške lige Srbije dođe do pobede u ovoj sezoni. Iako su gosti iz Kraljeva u Hali sportova na Strelištu već u prvoj deonici imali 12 poena prednosti, ekipa, koju sa klupe predvodi Bojan Jovičić nije se predavala. Mladi stručnjak je mešao karte pokušavajući da pronađe pravu petorku, raspoložene igrače koje će pravom rotacijom u odbrani omogućiti ‚‚Tamišu“ da smanji prednost protivnika. Na početku druge deonice odličnom odbranom, sigurnim skokom i smirenijim šutom domaćin je napravio seriju od 8:2 (19:25) i rezultaski se približio ekipi ‚‚Sloge“. Mnogo bolje je izgledala igra pančevačkih košarkaša u tim momentima, ali su ih sopstvene greške (prodane lopte u napadu i malo slabija odbrana) onemogućile da pred poluvreme ozbiljnije priprete protivniku. Na kraju druge četvrtine ekipa ‚‚Sloge“ je vodila rezultatom 29:38.

    Neizvesnost iz druge četvrtine bila je još intenzivnija u nastavku meča, pošto su košarkaši ‚‚Tamiša“ nastavili da igraju odbranu u pravom ritmu, dok su u napadu igrali bez srljanja i žurbe, polako gradeći akcije. Sa druge strane su imali veoma rapoloženog protivnika, koji je došao u Pančevo da se bori i odnese bodove, pa su Pančevci i pored dobre igre sve do 34. minuta imali zaostatak od 9 poena (52:61). Posle toga je usledila odlična serija košarkaša ‚‚Tamiša“ (18:8), koji su protivnika pobedili dobrom odbranom, dozvolivši mu samo 4 poena iz igre u poslednjih sedam minuta utakmice. Dušan Vuletić je bio jedini raspoloženi igrač  ‚‚Sloge“ u napadu (postigao 7 od 8 poena Kraljevčana u završnici susreta), dok je 18 poena domaćina postiglo 6 različitih igrača. U poslednji minut domaći igrači su ušli sa dva poena zaostatka (65:67), ali su trojkom MVP-a 3. kola, Smiljanića 15 sekundi pre kraja došli do vođstva, koje je na stranu ‚‚Sloge“ vratio Vuletić poenima sa linije slobodnih bacanja. ‚‚Tamiš“ je za poslednji napad imao 14 sekundi. Loptu je uzeo Dušan Milošević. Nakon dobrog prodora i udvajanja igrača ‚‚Sloge“, sjajnom asistencijom u reketu pronašao usamljenog Radoslava Pekovića, kome nije bilo teško da zakuca i tako stavi tačku na ovaj interesantan i veoma važan meč. 

    Strelac pobedonosnog koša Radoslav Peković posle susreta je naglasio da ‚‚sreća prati hrabre“, a tako su on i njegovi saigrači igrali protiv ‚‚Sloge“.

    – Bila je ovo rovovska utakmica. Konačno smo probili led i ovo je, zbog samopouzdanja, veoma bitna pobeda za nas, istakao je Peković

    Najefikasniji igrač utakmice bio je košarkaš ‚‚Tamiša“ Ivan Smiljanić, koji je za 39 minuta na parketu imao učinak od 25 poena i 10 skokova. Za domaće je Radoslav Peković postigao 10, a Nemanja Manojlović 8 uz 4 asistencije, dok se još pet igrača upisalo u listu strelaca. Stefan Matović i Milan Trtić su proveli 40, odnosno 39 minuta u igri za ‚‚Slogu“ i bili najefikasniji u redovima gostiju sa po 19 postignutih poena. Matović je na svoj konto dodao i 13 skokova, 5 ukradenih lopti i 4 asistencije, pa je sa indeksom 30 bio najkorisniji igrač susreta. Ovom dvojcu ozbiljniju podršku po broju postignutih poena pružili su samo Vladislav Stanisavljević sa 11 i Dušan Vuletić sa 9 postignutih poena. 

    – Prezadovoljan sam kako smo mi izgledali večeras. Bili smo oslabljeni na spoljim pozicijama, jer je Nemanja Simović povredio koleno. To se osetilo kada je bila potrebna izmena Stanisavljeviću i Vorkapiću u drugom delu meča. Imali smo par izgubljenih lopti, nismo imali adekvatnih rešenja u napadu, pošto nas je stigao i umor. Imali smo tri igrača sa približno 40 minuta provedenih u igri, što je mnogo. Na to sve smo imali i dva kiksa u poslednja dva napada ‚‚Tamiša“. Tražio sam od igrača da ne primimo trojku. Bez rotacije, bez ikakve pomoći, bez ičega, smo dozvolili njihovom najboljem šuteru, Smiljaniću da postigne trojku, dok je u poslednjem napadu, naš najiskusniji igrač je iz strane pomoći otišao da zatvori Manojlovića, koji sigurno ne bi dobio tu loptu. Da ju je i primio mogao je da šutira za dva ili tri poena, a ovako smo im dozvolili da daju zicer zakucavanjem. To su dve greške u odbrani zbog kojih smo direktno izgubili utakmicu. Bilo je još grešaka tu i sa naše i sa njihove strane, ali ovoga puta su oni pobedili na čemu im čestitam, ocenio je trener kraljevačke ‚‚Sloge“, Zoran Petrović

    Igrom svojih izabranika bio je zadovoljan i trener ‚‚Tamiša“ Bojan Jovičić, jer nijednog momenta nisu odustajali, a igrali su pod ogromnim pritiskom, zbog velike važnosti ovog susreta.

    – U poslednjoj četvrtini smo došli do neke igre kada smo uspeli igračima da objasnimo da ne smemo da jurimo koš, već da moramo da izgradimo situaciju kako bi ga postigli. Veliki je pritisak bio na igrčima, što se i videlo, pošto smo promašili sigurno 10 čistih zicera. Sa druge strane ‚‚Sloga“ je i pored stvarno sjajne igre ubacila nekoliko šuteva uz zvuk sirene, a ‚‚jagoda na šlag na torti“ njihove igre je bila kad je njihov centar, Bojan Petrović dao trojku od table na isteku napada. Sve je to negativno uticalo na naš tim, koji taman kada odigra dobru odbranu, pripreti, postigne poen, desi se tako nešto. Kao i ekipa iz Kraljeva i mi smo u poslednjih tri minuta napravili tri velike greške u rotaciji i dozvolili četiri lagana poena ispod same table, pa je zatim Vujović pogrešio u načinu na koji je branio Vuletića. Bilo je tu puno nekih grešaka, ali ja moram od srca da čestitam mojim momcima, jer sam pred ovaj meč veliki pritisak osetio i ja kao trener, a verujem da je i njima bilo tako na terenu. Na kraju smo uspeli da sačuvamo hladne glave i da pobedimo odličnu ekipu ‚‚Sloge“ sjajnim šutem Smiljanica i odličnim rešenjem Miloševića u poslednjem napadu. Jako važna pobeda, jer bi bilo jako loše za nas da smo ovu utakmicu izgubili. Imamo težak raspored, mnogo problema, ali se nadam da ćemo u najskorije vreme uspeti da uđemo u trening sa 12 igrača i da ćemo dobiti na samopouzdanju, jer mislim da kvalitet imamo. 

    Prvom pobedom u sezoni ‚‚Tamiš“ je skočio na 11. mesto na tabeli. U narednom kolu, ove subote Pančevci igraju protiv novajlije u Košarkaškoj ligi Srbije, ekipe ‚‚Spartaka“ u Subotici. U tri susreta koje je do sada odigrao ‚‚Spartak“ je ostvario jednu pobedu i dva poraza. 

    T.M.

    Posle teškog starta sezone i tri poraza, košarkaši ‚‚Tamiša“ su zabeležili prvu pobedu u prvenstvu. I to kakvu pobedu. Tokom čitavog toka meča 4. kola sa ekipom kraljevačke ‚‚Sloge“ pančevački košarkaši su pokušavali da dođu do prave igre, mučili se, jurili rezultat, stizali, pa opet dopustili protivniku da napravi dvocifrenu razliku, ali su četiri minuta pre kraja susreta uspeli da dođu do izjednačenja, a pobedu rezultatom 70:69 (11:23; 18:15; 17:15; 24:16) im je doneo centar Radoslav Peković, sjajnim zakucavanjem na asistenciju Dušana Miloševića.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]