Automobilizam

Pobeda i drugo mesto za Borkovića u Brnu

Pančevo, Ned, 06/09/2015 - 14:52
Tanja Marin

Sa novih 20 bodova Pančevac uvećao prednost u odnosu na konkurente

Pančevački automobilista Dušan Borković podebio je u drugoj trci na stazi Brno u Českoj, dok je u prvoj zauzeo drugo mesto, što mu je uz bodove u kvalifikacijama omogućilo da trkački vikend završi na drugom stepeniku pobedničkog postolja, samo bod iza Slovaka Mata Homole. Sa novih dvadeset bodova iz Brna Borković je uvećao prednost u odnosu na rivale. Lider ETCC šampionata ima 76 bodova, na drugo mesto se probio Mato Homola sa 54 osvojena boda, dok je na treće mesto pao Petr Fulin iz Češke sa 51 osvojenim bodom, pošto drugu trku ovog vikenda nije završio. 

Četvrti trkački vikend u Evropskom šampionatu turing automobila (ETCC), obeležila je velika borba između najmlađeg srpskog osvajača dijamantske kacige i Slovaka Homole. U prvoj trci, koja je imala leteći start Homola je iskoristio ‚‚pol-poziciju" i borbu Borkovića i Fulina da dođe do dve sekunde prednosti u odnosu na rivale. Do kraja nije nije imao problema da dođe do pobede, dok je Borković nakon što je odbio napad Fulina na početku trke, sigurno dovezao Seat Leon do cilja na drugom mestu. Treću poziciju je u BMW-u zauzeo Gruzijac Davit Kadžaja iz TC2T klase, dok je Fulin bio četvrti.

Druga trka počela je sa startnog grida, obrnutim redosledom vozača u odnosu na finiš prve trke. Borković je prvobitno trebalo da startuje sa sedme pozicije, ali ga je premeštanje Nemca Andreasa Fistera na začelje kolone zbog dodatne dozvoljene popravke automobila, pomerilo na šestu startnu poziciju. U prvom krugu najbolji srpski automobilista je popravio plasman za jednu poziciju, u drugom krugu je obišao četvrtoplasiranog Ronija Josta, da bi se u trećem probio na drugo mesto iza Gruzijca Kadzaje. U šestom krugu je usledio odlučujući napad na prvu poziciju, Borković je izbio na čelo karavana, a pratio je ga je samo, ovog vikenda izuzetno brzi, Mato Homola. Ko kraja trke Slovak je uspeo da se približi Duci Borkoviću na samo dve desetinke zaostatka, ali mu iskusni Pančevac nije dozvolio da stane između njega i četvte pobede u ETCC šampionatu.

Posle četiri trkačka vikenda Dušan Borković je povećao bodovnu prednost u odnosu na glavne kokurente za šampionski pehar. Do kraja šampionata ima još četiri trke, a sledeće dve se voze na belgijskoj stazi Zolder, 20. septembra

T.M.

Dusan Borkovic ETCC Staza Brno


Marketing

Najnovije vesti