• POSLE ŠEST DECENIJA MEDALJA U ATLETICI: Ivana Španović osvojila bronzanu medalju

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ivana Španović ispunila je san koji se čekao šest decenija!

    Ona je skokom u petoj seriji od 7.08 metara postavila novi nacionalni rekord i obradovala celu naciju bronzanom Olimpijskom medaljom. Ivana je u prvoj seriji bila najbolja sa skokom 6.95. U drugoj je prestupila, kao i u trećoj, što je omogućilo Tianni Bartoletti da pređe u vođstvo posle prvog kruga. Skočila je Amerikanka isto koliko i Ivana – 6.95, ali je njen drugi skok od 6.94 bio bolji od Ivaninog, te se našla na čelu liste.

    Potom je usledila peta serija koja je bila odlučujuća za prva tri plasmana. Prvo je skočila olimpijska rekorderka Britni Ris 7.09 metara i zauzela prvo mesto, onda evropska šampionka Ivana Španović koja je skočila 7.08 metara i zauzela treće mesto, a na kraju je Tiana Bartoleta skokom od 7.17 metara osvojila zlato!

    Naša rekorderka je imala sjajan skok i u šestoj seriji kada je letela do 7.05 metara.

    Zlato je osvojila Amerikanka Tijana Bartoleta (7.17), dok je srebro pripalo njenoj sunarodnici Britni Ris sa skokom od 7.15 metara koji je ostvarila u šestoj seriji.

    Ivanini skokovi po serijama:   6.95 – X – X – 6.91 – 7.08 – 7.05.

    Ivana Španović ispunila je san koji se čekao šest decenija!

    Ona je skokom u petoj seriji od 7.08 metara postavila novi nacionalni rekord i obradovala celu naciju bronzanom Olimpijskom medaljom

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport