Novak Lukic Foto: F.V:.
Sport

POWERLIFTING: Prvi put predstavnik Pančeva na prestižnom evropskom takmičenju

Izvor: 
F. V. Pon, 01/10/2018 - 09:20

U Španiji, u gradu Barseloni od 28 do 30.09 održan je najprestižniji sportski festival sportova snage u Evropi. Reč je o Arnold classic Europe takmičenju. Takmičenju koje okuplja najbolje bodybuilding, powerlifting i strongman takmičare cele Evrope.

U petočlanoj reprezentativnoj selekciji predvođeni trenerom Daliborom Ilijićem, koju su činili Vanja Štefanov, Miloš Vukičević, Aleksandar Arbutina, Aleksandra Aranitović našao se i Pančevac, takmičar KDT DINAMO, Novak Lukić. Interesantna je činjenica da je Novak sa svojih 19 godina, bio najmlađi takmičar na Arnold Classic-u. Ovo je prvi put u istoriji sporta da Pančevo ima predstavnika na Arnold Classic takmičenju.

U svojoj sportskoj karijeri Novak ima dva državna i jedno balkansko zlato i nekoliko državnih rekorda. Svakako da je odlazak u Španiju najveće iskustvo koje ovaj mladi Pančevac ima. Takođe, Novak je jedan od prvih kategorizovanih powerlifting sportista ministarstva omladine i  sporta republike Srbije.

U senirskoj kategoriji dizača do 93 kg telesne težine Novak se plasirao na visoko 6. mesto. U disciplinu čučanj uspešno je savladao 260 kg, bench press 157,5 kg i mrtvo dizanje 262,5 kg.

- U disciplini čučanj zadovoljan sam  proteklim pokušajima. Moram napomenuti da sam imao povredu kvadricepsa nekoliko nedelja pre odlaska u Španiju što je sigurno loše uticalo na rezultat. Bench press sam uspešno savladao uprkos zahtevnim komandama suđenja, dok sam na mrtvom dizanju u drugom pokušaju napao 272,5 kg ali sam izgubio balans i nisam uspeo da savladam težinu. Strpljivo čekam sledeću godinu, u kojoj takođe planiram da nastupim na Arnold classic-u uz prethodno dobro obavljene pripreme,  Rekao je Novak Lukić

- Klub dizača tegova Dinamo ponosan je što u svojim redovima ima nekoga poput Novaka Lukića. Pored toga što je usešan sportista, Novak je odličan učenik u školi, proletos je upisao fakultet tako da ne sumnjamo da će nizati obostrane uspehe. Najveća vrednost u sportu je kada takmičar pravi odlične rezultate na međunarodnim takmičenjima, gde su svakako okolnosti i ambijent drugačiji kao i veči stepen strogosti suđenja. U našem klubu trenira dosta državnih rekordera i šampiona. Zajedničkim timskim radom uspeli smo da postanemo najbolji powerlifting klub u Srbiji“, Izjavio je Filip Vlajić, predsednik kluba dizača tegova Dinamo.
MarketingNajnovije vesti