• Rvači pančevačkog Dinama sjajni na Prvenstvu Srbije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Vikend za nama bio je rezervisan za državna prvenstva Srbije u rvanju slobodnim stilom za mlađe pionire, starije pionire, kadete i juniore, a Rvački klub Dinamo Pančevo na ovo takmičenje poveo je 10 takmičara – četiri devojčice i šest dečaka. Takmičenje je održanu u Petrovcu na Mlavi.

    U kategoriji mlađih pionira nastupali su Lazar Pavlović  i Aleksa Jović.

    Pavlović je posle velike borbe poklekao u finalu i morao je da se zadovolji srebrnom medaljom, dok Jović nije imao sreće u žrebu – posle dve pobede i izgubio je meč za medalju.

    U konkurenciji starijih pionira takmičili su se Lena Ećimović, Milica Sekulović, Lazar Pavlović,  Ognjen Todosijević, Nemanja Tišma i Stefan Todosijević.

    Lazar Pavlović je iako najmlađi u kategoriji pokazao zavidno rvačko zdanje i pored srebrne medalje koju je osvojio za mlađe pionire dodao zlatnu medalju za starije pionire.

    Ognjen Todosijević je posle dve pobede poražen u finalu i osvojio srebrnu medalju.

    Lena Ećimović i Milica Sekulović su se borile u istoj kategoriji, posle pobeda u prvom kolu, Lenu je u polufinalu zaustavila blaža povreda i reprezentativka Srbije Ujhavi Evelin iz Kanjiže, dok je Milica sa tri efektna bacanja izborila plasman u finale gde  je „osvetila“ svoju klupsku koleginicu  pobedom u finalu i osvajila titulu šampiona Srbije.

    Lena je zbog povrede zadobijene u polufinalu predala meč u borbi za treće mesti i tako ostvarila plasman na peto mesto,

    Nemanja Tišma i Stefan Todosijević su se takođe takmičili u istoj kategoriji, Tišma je izgubio u prvom kolu, a Stefan je morao da se dobrano pomuči i posle četiri pobede se okitio titulom prvaka Srbije.

     

    U kadetskoj konkurenciji takmičili su se Jovana Vićentić, Jovana Radivojević i Mihajlo Vujanović.

    Jovana Vićentić nažalost nije uspela da odbrani prošlogodišnju titulu, ovog puta je morala da se zadovolji treći mestom,

    Jovana Radivojević je dala sve od sebe i posle tri pobede izgubila je u finalu od reprezentativke Maše Perović iz beogradske Crvene zvezde.

    Mihajlo Vujanović je morao da se zadovolji sedmim mestom – ostvario pobedu i dva poraza.

     

    U juniorskoj konkurenciji su nastupale Jovana Vićentić i Jovana Radivojević.

    Jovana Vićentić posle iscrpljujućih borbi dolazi do titule prvakinje Srbije, a posle efektne pobede u finalu i Jovana Radivojević se okitila titulom šampiona Srbije.

     

    „Iako je nama u klubu prioritet grčko-rimski stil, ovaj rezultat nije iznenađenje za mene. Devojke su opravdale naše poverenje, a momci su ih pratili u stopu. Ovaj rezultat nas obavezuje na dalji intenzivan rad.“, rekao je trener Vujo Šajić.

    Milivoj Todosijević, vođa ekipe, zadovoljan je rezultatom.

    „Osvojili smo 5 zlatnih medalja, 3 srebra i jednu bronzu. Obe Jovane i Lazar su osvojile po dve medalje, a ostali takmičari su dali svoj maksimum, tako da se nadam da ćemo na kraju ove kalendarske godine biti najuspešnij klub borilačkih sportova u gradu.“, kaže Todosijević.

     

     

    Vikend za nama bio je rezervisan za državna prvenstva Srbije u rvanju slobodnim stilom za mlađe pionire, starije pionire, kadete i juniore, a Rvački klub Dinamo Pančevo na ovo takmičenje poveo je 10 takmičara – četiri devojčice i šest dečaka. Takmičenje je održanu u Petrovcu na Mlavi.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]