Rukometni klub Dinamo Pančevo
Rukometaši „Dinama" privode kraju pripreme za novu sezonu

Samo tim pravi rezultat

Pančevo, Sre, 31/08/2016 - 11:59
Aleksandar StojkovićPANČEVO, 31. avgust – Novi superligaš iz Pančeva, Železnički rukometni klub ‚‚Dinamo", nakon 44 treninga i 6 utakmica, privodi kraju pripreme za novu sezonu. Trener, Ivan Petković, kaže da je zadovoljan pripremama i da, osim sitnih povreda, nije bilo većih problema. Petković smatra da su igrači došli u optimalnu formu pred početak lige. 

U prvenstvo ulazimo hrabro i sa velikim ambicijama.Cilj ekipe je plasman od petog do osmog mesta, s obzirom da su Crvena Zvezda, Vojvodina i Šabac već viđeni kao tri prvoplasirane ekipe, i ulazak u play-off, istakao je Petković.

Petković je mišljenja da osam debitanata koje Dinamo ima uz pojačanja koja su došla može da se sklopi u dobar tim. On se zahvalio Upravi kluba od koje je „dobio sve što je hteo", i očekuje da Dinamo postane standardan i ozbiljan superligaš.

Uz prethodno dovedena pojačanja, danas su predstavljeni i :

Ivan Distol, koji je došao iz Spartaka, Radule Radulović, golman, takođe iz Spartaka, Miloš Barudžić, omladinski reprezetativac Srbije, Srđan Komanov. levo krilo, Savo Slavujica, došao iz Crvenke, desno krilo i Jovan Krstevski, koji je došao iz Jabuke.

Ivan Distol je istakao da mu je drago što se, posle 16 godina, vratio u matični klub. Distol je rekao i da mu je čast da sarađuje s mladim momcima.

Radule Radulović je rekao da je cilj tima plasman u play off i da je Dinamo mlada ekipa koja može da napravi dobar rezultat.

Danilo Drndarski, predsednik kluba, nas je obavestio da je formiran i drugi tim Dinama, koji nastupa kao RK Vladimirovac. Takmičiće se u Drugoj srpskoj ligi, a cilj je da u posle prve sezone ode u viši rang i postane prvoligaš. Polovinu ove ekipe činiće kadeti Dinama, a polovina je dovedena sa strane. Drndarski je istakao da je ove sezone zadatak širenje rukometne baze i da se privuče što više mladih koji će se baviti rukometom.

Ekipa ŽRK Dinamo, poslednju proveru ima 3. septembra, u 19 sati, u Hali sportova, kada dočekuje ekipu Rudara iz Kostolca, a prvu superligašku utakmicu igraju 10. septembra protiv Morave.

 

 
MarketingNajnovije vesti