Dinamovci na Balkanskom prvenstvu u powerliftingu 2018.
Sport

SAVRŠENO: Pet zlatnih medalja za pet dizača pančevačkog Dinama na Balkanskom prvenstvu!

Pančevo, Sre, 17/10/2018 - 09:00
Aleksandar Stojković


Pet zlatnih medalja na Balkanskom prvenstvu u powerliftingu osvojili su članovi Kluba dizača tegova Dinamo iz Pančeva. Takmičenje je održano u okviru Sajma fitnesa i zdravlja BELFIS na Beogradskom sajmu prošlog vikenda.

Reprezentaciju Srbije je činilo 16 takmičara, a gotovo trećinu, pet, je dao KDT Dinamo. U generalnom plasmanu Srbija je proglašena za najuspešniju reprezentaciju na prvenstvu.

U disciplini benč pres takmičili su Aleksa Jović, Aleksandar Kolocka i Denis Mirković. Sva trojica momaka osvojila su zlatne medalje u svojim težinskim kategorijama. U konkurenciji kadeta do 66 kg telesne težine Aleksa Jović je uspešno savladao 95 kg. U kategoriji seniora do 74 kg telesne težine Aleksandar Kolocka, uprkos bolesti koja mu je pokvarila finalizaciju priprema za nastup, uspeo je da se domogne zlatne medalje savladavši 140 kg. Senior Denis Mirković je u kategoriji do 93 kg izborio najviši plasman pri čemu je uspešno podigao 180 kilograma.

Uspešan nastup u triatlonu zabeležili su Kristina Cvjetićanin i Strahinja Šiškov. Kristina je nakon višenedeljne dijete izborila pravo za nastup i pobedila u kateogirji seniorki do 63 kg rezutatom 287,5 kg (čučanj 115 kg – benč press 62,5 kg – mrtvo dizanje 115 kg). Strahinja Šiškov osvojio je zlatnu medaju u konkurenciji kadeta do 120 kg telesne težine totalom 520 kg (čučanj 190 – benč press 115 – mrtvo dizanje 215 kg).

“Zadovoljan sam nastupom Dinamovaca koji su osvojili pet zlatnih medalja u reprezentaciji. Njihovi rezultati vodiće se kao novi Balkanski rekordi. Posebno me raduje činjenica da su trećinu reprezentacije sačinjavai takmičari iz redova kluba dizača tegova Dinamo. Nestrpljivo čekamo državno prvenstvo u benč pressu gde se nadamo osvajanju najviših plasmana.“  Izjavio je Filip Vlajić, predsednik kluba dizača tegova Dinamo.

Balkansko prvenstvo u powerliftingu trajalo je tri dana. Prvog dana takmičenja na programu je bila disciplina benč press dok su drugog i trećeg dana održan nasutp takmičara i takmičarki u triatlonu (čučanj, benč press, mrtvo dizanje).
MarketingNajnovije vesti