• SD „Pančevo 1813“ na takmičenju u Slovačkoj

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Proteklog vikenda je u slovačkom gradu Nitri održan tradicionalni međunarodni turnir “Olimpijske nade“, namenjen za afirmaciju mladih takmičara vazdušnim sportskim oružjem, na kojem je među šezdeset takmičara iz Srbije, učestvovalo i četvoro iz Streljačke družine “Pančevo 1813“.

    Aleksa Rakonjac je po treći put za redom dokazao da je najperspektivniji takmičar Srbije, i ponovo osvojio dve zlatne medalje i postao najuspešniji takmičar turnira. Prvog dana je, u konkurenciji do 18 godina starosti, bio prvi u osnovnom meču sa rezultatom od 626,1 puškom, a u finalu od osam najboljih, vrlo ubedljivo osvojio i zlatnu medalju. Sutradan u konkurenciji do 20 godina starosti, Aleksa je u osnovnom meču takođe bio prvi, i sa lakoćom u finalu osvojio i drugu zlatnu medalju.

    Iva Rakonjac je, u konkurenciji do 18 godina starosti puškom, uspela da se sa visokim rezultatom od 623,9 krugova plasira u finale na trećoj poziciji, ali je završila kao osma, što je takođe veliki uspeh. U konkurenciji do 20 godina starosti se plasirala na jedanaesto mesto rezultatom  od 617,8 krugova, ali joj je malo nedostajalo za učešće u finalu.

    Marko Ninković je u finale, do 18 godina sarosti, pištoljem ušao kao peti sa rezultatom od 552 kruga, ali je u finalnom meču od osam najboljih uspeo da osvoji bronzanu medalju. Sutradan, u konkurenciji do 20 godina starosti, je pre finala bio treći sa 566 krugova, ali je u finalnom meču osvojio četvrto mesto. Iako mu je druga medalja za malo izmakla, Marko je bio najuspešniji takmičar pištoljem od takmičara iz Srbije.

    Velimir Ninković je, sa 530 krugova pištoljem, prvog dana ušao u finale kao sedmi, a završio na osmoj poziciji u konkurenciji do 20 godina starosti. Drugog dana se nije plasirao u finale iako je ostvario viši rezultat od 541 krug.

    Za dve nedelje, pančevačke juniore očekuje drugo kolo Kupa Srbije u Kikindi, a potom još tri velika međunarodna takmičenja.

    Proteklog vikenda je u slovačkom gradu Nitri održan tradicionalni međunarodni turnir“Olimpijske nade“namenjen za afirmaciju mladih takmičara vazdušnim sportskim oružjem, na kojem je među šezdeset takmičara iz Srbije, učestvovalo i četvoro iz Streljačke družine“Pančevo 1813“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport