Četverac pančevačkog Tamiša Foto: privatna arhiva
Sport

Sjajni rezultati veslača pančevačkog „Tamiša" na Prvenstvu Srbije. Stanojeviću četiri medalje

Pančevo, Pon, 01/07/2019 - 20:08
Aleksandar Stojković


Veslači pančevačkog „Tamiša" osvojili su sedam medalja na Prvenstvu Srbije u veslanju koje je održano na Palićkom jezeru 29. i 30. juna. Miloš Stanojević osvojio je za VK Tamiš dvanaestu za redom titulu šampiona Srbije u lakom skifu.

Stanojević je osvojio još jednu zlatnu medalju, u dubl-skulu za lake veslače, u trci koju je izveslao sa veslačem Crvene Zvezde. U trećoj trci, dvojcu za teške veslače, Stanojević je osvojio srebrnu medalju. Stanojeviću ni to nije bilo dovoljno, nego je i u trci četveraca bez kormilara, u kombinaciji sa veslačima Zvezde i Grafičara, osvojio bronzanu medalju.

Nemanja Badrljica, mlada nada pančevačkog veslanja, okitio se srebrnom medaljom u konkurenciji kadeta, a Miloš Boškov je bio treći u skifu za juniore.

Juniori Tamiša, Ignjat Radovanović, Luka Anđelković, Miloš Boškov i Nemanja Badrljica, u trci četveraca skul, osvojili su treće mesto i bronzanu medalju. Oni su se u finišu plasirala iza četveraca Danubiusa i Galeba.

- Broj osvojenih medalja pokazuje da smo vrlo uspešno nastupili na Prvenstvu Srbije. Pored dominacije Miloša Stanojevića u skifu, dublu i dvojcu, istakao bih odlično veslanje  naših mladih skifista Nemanje Badrljice  i Miloša Boškova..Pokazali su izuzetnu borbenost i motivaciju za postizanjem vrhunskih sportskih rezultata. Ako tome pridodamo I bronzu juniorskog četverca skul možemo sa zadovoljstvom konstatovati da imamo dobar potencijal za sledeću sezonu.” bio je prvi komentar trenera Milana Smilića po završetku trka na ovogodišnjem Prvenstvu Srbije.
MarketingNajnovije vesti