Strelci
Sport

SNAŠLI SU SE: Pogledajte kako treniraju pančevački strelci u toku vanrednog stanja (FOTO)

Izvor: 
013info Sre, 01/04/2020 - 10:03

Sportistima sezona je naglo prekinuta uvođenjem vanrednog stanja zbog epidemije koronavirusa. Ništa bolje nisu prošli ni strelci Streljačke družine „Pančevo 1813“.  Od njih su se očekivale medalje na narednim takmičenjima, a umesto toga vratili su se u trenažni proces u potpuno neobičnim uslovima. Pančevački strelci treniraju kod svojih kuća.

Aleksa i Iva Rakonjac, izuzetno uspešni mladi strelci, treniraju u svom stanu, pucajući u elektronsku metu. Ovo je uređaj koji pogodak ocenjuje „na decimale“.

- Aleksa je do sada stekao prilično znanje  vrhunskog sportiste, ali mu je potrebno još iskustva, i ne sumnjamo da će I sada, u ovim uslovima napredovati, obzirom da je odličan učenik pančevačke Gimnazije''Uroš Predić''i ima veliku podršku razrednog starešine, kaže njegov trener Siniša Veljković.

 

Aleksa i Iva Rakonjac
91250324_750723341999578_5025848928801652736_n.jpg

 

Pobeđivao je Aleksa u protekloj godini čak iz tri puške uporedo u različitim kategorijama i disciplinama. Sa serijskom vazdušnom puškom Zastava, bio je prvi pionir na finalu Kupa SS Srbije, a drugi na Prvenstvu Srbije, a u Ligi pionira Vojvodine bio najbolji u svih osam kola i na kraju sezone bio ubedljivo prvi pionir. Malokalibarskom serijskom puškom ''Brno 2''je takođe bio prvi pionir na Prvenstvima Vojvodine i Srbije, u oba stava, ležećem i trostavu, a u trostavu kadeta standardnom vazdušnom puškom je osvojio drugo mesto u finalu Kupa SS Srbije i treće mesto na Prvenstvu Srbije. Uporedo na pripremama SS Srbije  u Novom Sadu i Karatašu, bio je najuspešniji kadet.

Sa Dejanom Pešićem I Gabrijelom Dautovićem bio je prvi ekipno na Prvenstvu Vojvodine po A programu, a vicešampion na Finalu Kup SS Srbije i Prvenstvu SS Srbije.

Aleksina, dve godine mlađa sestra, Iva Rakonjac, je takođe veoma uspešna pionirka, i postiže uspehe takođe iz tri različite puške, kategorije i discipline, prošle a i ove sezone. Na rang listama za 2019.godinu je treća pionirka u Vojvodini, a šesta u Srbiji, a bila je treća u Ligi pionira Vojvodine i treća pionirka na Prvenstvu Vojvodine, i prva juniorka na Prvenstvu Srbije serijskom vazdušnom puškom, dok je serijskom malokalibarskom puškom bila druga pionirka na Prv.Vojvodine u ležećem stavu, a prva u trostavu na Prv.Srbije. Uporedo se uspešno pripremala i takmičila standardnom vazdušnom puškom u novoj disciplini trostav 3 puta po 20 dijabola za kadete i na kolima Kupa SS Srbije u disciplini 40 dijabola za kadete i mlađe juniore, sa ciljem da u ovoj godini zajedno sa Teodorom Kondić i Anom Tokić ostvare što više plasmane u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji kadetkinja i mlađih juniorki. Ipak , najvažniji Ivin cilj u ovoj godini  su medalje na nastupajućim Finalima Kupa i Prvenstvima Vojvodine i Srbije u kategoriji pionira serijskom vazdušnom a i malokalibarskom puškom. Tako je Iva u ovogodišnjoj Ligi pionira Vojvodine treća pionirka, a na listi finalista Kupa SS Srbije je  prva nakon dva kola, sa poslednjim tempiranim rezultatima od 188 i 186 krugova, koji bi u narednom periodu garantovali visoke plasmane i uspehe.

Teodora Kondić takođe je nastavila treninge u kućnim uslovima, ali ona trenira pucajući u papirne mete na nosaču koji joj omogućava da vidi sve pogotke. Rezltate prati zajedno sa svojim trenerom koji slike dobija elektronskim putem.

Teodora Kondić
91641342_876869722779296_5740380514460631040_n.jpg

 

- Na rang listama za 2019.godinu, Teodora je druga pionirka Vojvodine, a peta u Srbiji, a bila je druga pionirka na kraju Lige pionira Vojvodine i peta pionirka na Prvenstvu Srbije serijskom vazdušnom puškom, a serijskom malokalibarskom puškom treća u trostavu i u ležećem stavu na Prvenstvima Vojvodine, a i Srbije. Zato će joj treninzi u novonastalim okolnostima pomoći da uz školske obaveze, nastavi i uspešnu karijeru uzornog sportiste, priča Veljković o Teodori.

 

Velimir I Marko Ninković, pištoljaši, treniraju u potkrovlju gađanjem u papirnu metu.

 

Velimir Ninković
90767535_631421701033752_1303037874391744512_n1.jpg

 

- Velimir Ninković je na rang listi SS Vojvodine za 2019.godinu bio drugi kadet, i osvajao medalje na Prvenstvu Vojvodine i u Ligi kadeta Vojvodine, a u ovogodišnjoj sezoni je drugi junior i drugi mlađi junior na Prvenstvima Vojvodine, drugi mlađi junior u drugom kolu Lige Vojvodine i kvalifikovao se za za Finale Lige Vojvodine i za  Finale Kupa SS Srbije za mlađe juniore. Njegov mlađi brat Marko je počeo treninge u ovoj sezoni i već ostvario značajne uspehe u kadetskoj konkurenciji vazdušnim pištoljem. Osvojio je drugo mesto u kategoriji kadeta, a četvrti je mlađi junior  i peti junior na Prvenstvima Vojvodine, i plasirao se za Finale Lige Vojvodine kadeta i mlađih juniora. Na drugom kolu Kupa SS Srbije je drugi kadet, a šesti mlađi junior i plasirao se za Finale u oba dve kategorije, objasnio nam je Siniša Veljković.

Stefan Kešišjan je treći kadet na rang listi SS Vojvodine za 2019.godinu, a u ovogodišnjoj sezoni je nizao uspehe. Bio je prvi  kadet a treći ml.junior na drugom i trećem kolu Lige Vojvodine, i plasirao se u oba Finala. a prvi kadet i drugi mlađi junior na prvom i drugom kolu Kupa SS Srbije i na tim pozicijama se plasirao u Finale Kupa SS Srbije. Njima trojici se pridružuju i dva kadeta Nemanja Đorđević i Ognjen Bunčić koji vrše kondicione treninge kod kuće, a kasnije će zajedno sa Markom Ninkovićem  nastaviti i pripreme za novo uvedenu disciplinu, za ekipu pionira vazdušnim pištoljem sa 20 dijabola.

Marina Mijatović takođe trenira kod kuće gađanjem vazdušnim pištoljem u papirnu mete postavljene na metalnom nosaču, i redovno izveštava trenera o toku treninga i rezultatima sa kontrolnih takmičenja, koji će se na ovaj način održati i vremenom povećavati kada bude dobila nov vazdušni pištolj. Ona je bila druga kadetkinja na rang listi SS Vojvodine u 2019.godini, a sada se uspešno takmiči u konkurenciji mlađih juniorki i plasirala se u Finale Lige Vojvodine, osvajanjem petog mesta na prvom i trećem kolu.

Marina Mijatović
90971060_207101010387754_2730339301664489472_n.jpg

 

I treća kadetkinja, Ana Tokić je nastavila trenažni proces kod kuće, nišanjenjem u papirnu metu, sa okidanjem na prazno, tj. na ''klik'' standardnom vazdušnom puškom, što će joj, kako kaže Veljković, omogućiti da uvežba momenat okidanja i znatno popravi stabilnost u visokim rezultatima u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji kadetkinja i mlađih juniorki standardnom vazdušnom puškom. 

- Pored Finala Lige Vojvodine i Finala Kupa SS Srbije, sve naše mlade strelce očekuju i Prvenstvo Vojvodine u Pančevu i Prvenstvo Srbije u Beogradu, koja su odložena za jesen. Nadamo se da ćemo sa ovim načinom treninga, pomoći mladim takmičarima da budu zadovoljniji i da više vremena provedu u kući dok ne prođe vanredno stanje, a za dalje se ne brinemo jer će biti spremni za nastavak aktivnosti u normalnim okolnostima, dodaje Veljković.

 

 

 
MarketingNajnovije vesti