pančevački sportisti Specijalne olimpijade Srbije, učesnici i osvajači medalja na Svetskim igrama Specijalne olimpijade, sa zastavama Srbije u rukama stoje ispred škole Mara Mandić.
Sport

Specijalni olimpijci stigli u Pančevo

Izvor: 
013info Sre, 05/08/2015 - 01:14
Svih 19 sportista iz Pančeva osvojilo medalje

Posle mnogo peripetija oko odlaska na Svetske letnje igre Specijalne olimpijade u Los Anđeles sportisti, treneri i članovi Specijalne olimpijade Srbije se večeras su se vratili u zemlju sa 17 osvojenih medalja. Na beogradskom aerodromu ‚‚Nikola Tesla" dočeli su ih porodice, navijači, kao i Vanja Grbić, jedan od najzaslužnijih osoba što je 109 članova naše delegacije ovog leta učestvovalo na Svetskim igrama i ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije, Vanja Udovičić. 

Pančevački sportisti, njih 19 sjajno su predstavljali svoj grad i zemlju, pa su se svi vratili kući sa medaljama oko vrata. Ceo fudbalski ujedinjeni tim, sastavljen od 16 igrača, činili su fudbaleri iz Pančeva i okoline, tako da sada možemo, sa ponosom, da se pohvalimo da smo i grad olimpijskih prvaka. Ostali sportisti iz našeg grada nisu bili ništa manje uspešni, osvojili su bronzane medalje. U sastavu ženske ujedinjene odbojkaške reprezentacije bila je Sangeta Demir, dok su deo muške odbojkaške ekipe bili Bojan Nikolić i Martin Labat. Pančevačka delegacija na Svetskim igrama bila je najbrojnija u našem timu, ali i najuspešnija, što daje nadu da će budućnost sportista sa poteškoćama u razvoju u našem gradu biti svetla, jer su svojim radom, požrtvovanjem i rezultatima pokazali da to zaslužuju.Marketing

Najnovije vesti