• SRS PANČEVO: Sraman odnos gradske vlasti Pančeva, koji se graniči sa zločinom, prema deci i omladini

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Gradska vlast u svom bezobzirnom nastupu, pokazuje zavidan maćehinski odnos ka najmlađim uzrasnim kategorijama u našem gradu. Naime, Skupština Saveza za školski sport grada Pančeva, krajem prošlog meseca donela je odluku o prekidu svih aktivnosti ,školskih sportskih takmičenja, jer čelnici naše gradske vlasti nisu odobrili potrebna sredstva u tekućoj godini iz budžeta grada, da se uspešno kao i svih ranijih godina predviđene programske aktivnosti realizuju u celosti, saopšteno je iz Gradskog odbora Srpske radikalne stranke u Pančevu.

    – Deca i omladina našeg grada, koji predstavljaju stub našeg društva i budućeg razvoja postali su žrtve bahate i osione vladavine naprednjačke vlasti, upravo te lokalne samouprave koja i sama ima obavezu,da kroz program školskih dečijih takmičenja u zajednici sa školom u svakom polugodištu jednom organizuju „Nedelju školskog sporta”. Predizborni slogan ,,Za našu decu”, koji je uzgred krasio izbornu listu naprednjačke koalicije i u našem gradu, nije afirmisao ni najmanje svoju željenu poruku, već se okliznuo odmah na prvoj stepenici. Štaviše,lokalna vlast u Pančevu svojim odnosom pokazuje, da su upravo naša deca i omladina za njih trošak, a ne najveći kapital i investicija društva i zajednice. Ko,je to zalupio vrata dečijoj igri,želji, i veselom osmehu,drugim rečima,da na jedan kvalitetan i svestran način spreči decu,da zadovolje svoje potrebe u oblasti sporta kao dela društvenog života, kaže se u saopštenju.

    Radikali objašnjavaju i da školski sport u našem gradu ima dugu tradiciju i veliki odziv, 20 osnovnih i 8 srednjih škola uzima učešće svake godine u sportskim aktivnostima, a uz to su obuhvaćene i predškolske ustanove.

    – Nema sumnje da broj od 5000 učenika koji uzimaju učešće svake godine ima karakter masovnosti i svestranosti, jer se i po broju učesnika nalazimo na četvrtom mestu u Srbiji (posle Beograda,Novog Sada i Pirota). Valjanog objašnjenja i razloga poteza lokalne vrhuške još uvek nema, pa se sumnje dodatno podgrevaju, šta je motivisalo čelnike vlasti u našem gradu na ovakav indolentan odnos, ka našim najmlađim sugrađanima, dodaju radikali u svom saopštenju.

    Gradski odbor Srpske radikalne stranke grada Pančeva oštro osuđuje ovakav nastup, jer smatraju da briga o deci i omladini mora biti od prvorazrednog značaja za svaku vlast.

    – Radikali grada Pančeva će,uvek ukazivati,poklanjati pažnju i voditi brigu, prema našim najmlađim sugrađanima,jer oni zaista jesu trajna vrednost našeg društva i zajednice u kojoj živimo, poručuju oni.

     

    Gradska vlast u svom bezobzirnom nastupu, pokazuje zavidan maćehinski odnos ka najmlađim uzrasnim kategorijama u našem gradu. Naime, Skupština Saveza za školski sport grada Pančeva, krajem prošlog meseca donela je odluku o prekidu svih aktivnosti ,školskih sportskih takmičenja, jer čelnici naše gradske vlasti nisu odobrili potrebna sredstva u tekućoj godini iz budžeta grada, da se uspešno kao i svih ranijih godina predviđene programske aktivnosti realizuju u celosti, saopšteno je iz Srpske radikalne stranke u Pančevu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]